Món Esport
El grup d’animació Dracs 1991 exigeix “prou tebiesa” al Barça
  • CA

El grup d’animació majoritari del Palau Blaugrana, Dracs 1991, ha dit prou. Davant la repressió de l’Estat espanyol sobre les institucions i el poble català, l’agrupació de socis i afeccionats del Barça que més claca genera en els partits al Palau i en els desplaçaments de les seccions barcelonistes demana a la junta directiva del club una actuació contundent. “Prou tebiesa, Barça!”, exigeix Dracs en un comunicat fet públic aquest dimecres a la nit.

“La Generalitat intervinguda, mig Govern a presó, l’altre mig a l’exili… i incontables i creixents episodis de repressió patits pels socis del nostre club. Davant aquesta situació d’atac a Catalunya, als nostres aficionats i a la llibertat d’expressió, no podem sinó fer un comunicat denunciant la tèbia resposta de la nostra directiva”, reclama el grup d’animació més reivindicatiu del club.

 

En el text, Dracs 1991 recorda episodis com la requisa de samarretes grogues al Wanda Metropolitano, l’expulsió dels dos socis a Riazor per cridar “llibertat”, la multa de 3.000 euros als sis identificats a La Corunya per exhibir estelades o el què anomenen “el partit de la vergonya”, el disputat el dia 1 d’octubre al Camp Nou, “mentre atonyinen al nostre poble per voler decidir el seu futur”.

Per tots aquests motius, el grup critica la postura presa per la junta directiva de Josep Maria Bartomeu. “Mentre empresonen els nostres polítics, encara gràcies si demanem diàleg”, expressen. “Mentre nombrosos grups i penyes seguim fent feina per defensar el nostre país i la llibertat d’expressió […] els qui manen al nostre club, com a mesura extrema, ‘demanen explicacions'”, insisteixen.

 

Per concloure el comunicat, Dracs 1991 posa com a exemplar l’article Groc a la final? escrit per l’historiador Carles Viñas a El Món, en el qual hi destaca tres paràgrafs definidors de la identitat i el simbolisme del Barça al llarg de la seva història.

 

El comunicat

 

El comunicat de Dracs 1991.
El comunicat de Dracs 1991. | Dracs1991

 



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa