El Barça B ha assolit l’objectiu que es va marcar fa dos anys: pujar un altre cop a la Segona Divisió. Després del descens a Segona B i quan Bartomeu va ratificar-se com a president gràcies a les urnes, el Barça va confiar en Pep Segura com a màxim responsable del futbol base i en Gerard López com a entrenador del primer equip. La primera meitat de la temporada 2015-2016 va ser una continuació de l’anterior: una caiguda en picat que col·locava el filial blaugrana al vorell de l’abisme. El Barça B va revolucionar la seva plantilla aquell mateix gener, donant 7 baixes i fitxant nous futbolistes aclimatats a la categoria com Fali, Romera, Perea o Alfaro. 

Va ser l’inici d’un nou projecte que contemplava mig any de transició i buscar de manera desacomplexada l’ascens a la temporada 2016-2017. Fali, capità ‘de facto’ de l’equip, va esclatar durant un entrenament la temporada passada: “El Barça B no pot estar a tercera i jo tinc dos fills: o correm o ens les tindrem”, va cridar a una sessió (amb paraules més malsonants). Un any després, Fali és el pare de la família del Barça B. Ferran Sarsanedas, migcampista nascut a Amer, destaca la unió del vestidor. També ho fa Marc Cardona i Dani Romera, màxims golejadors de l’equip. Hi coincideix José Martínez, central arribat aquest passat estiu. Ho corrobora Sergi Palencia, capità de l’equip i un dels futbolistes amb més futur del filial. Gerard López ha unit un grup amb un objectiu clar: retornar el Barça B allà on li pertocava. 

 

L’entrenador de Granollers s’ha guanyat la renovació i així ho consideren des del club, que sempre l’han emplaçat a final de temporada per parlar de la prolongació del vincle. El fitxatge de Gerard es va produir a les eleccions a Can Barça i ha complert els terminis per assolir l’objectiu. Els jugadors el valoren: Fali el veu amb fusta de primer equip. Palencia va trencar una llança a favor de la seva continuïtat abans de la final contra el Racing i Pep Segura, màxim responsable del futbol base, afirma que treballa amb voluntat de créixer, de col·laborar i de ser un entrenador d’equip i de club. 

El futur dels “cracks”, lligat
 

Carles Aleñá seguirà al Barça. És la voluntat del jugador i l’ascens a la categoria de plata facilita les coses. El conjunt blaugrana considerava vital pujar a Segona per mantenir futbolistes i evitar fugues com la de Jordi Mboula: el Mònaco ha pagat la seva clàusula i jugarà al principat la temporada vinent. També ha renovat Marc Cucurella, jugador en edat juvenil però que ha sorprès pel seu rendiment. El Barça té assegurat el futur a les bandes: Sergi Palencia també continuarà al conjunt blaugrana. “Estaré aquí fins que em facin fora”, ha repetit el capità de l’equip, que somnia amb córrer per la banda del Camp Nou. 

El Barça B torna a Segona i l’arribada de Valverde ha de suposar un redreçament en les relacions entre el primer equip i el filial, inexistents amb Luis Enrique com a entrenador. La voluntat del club és utilitzar més sovint els jugadors formats a casa i aquest és un dels motius principals per contractar el ‘txingurri’. El Barça està convençut que el futur passa per la Masia i la fita d’ahir ha de ser un punt d’inflexió per perllongar el model exitós de formació. A poc a poc, el Barça desperta del malson que va suposar la sanció de la FIFA.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa