El futbolista acomiadat del Barça per insultar Catalunya torna al Camp Nou
Sergi Guardiola, durant la seva presentació amb el Reial Valladolid.
Sergi Guardiola, durant la seva presentació amb el Reial Valladolid. | Reial Valladolid

Si pronuncies “Guardiola” a l’àmplia majoria d’afeccionats del Barça, aquests reaccionen amb un somriure, ja que recorden la millor època de la història blaugrana i rememoren temps passats en què no només es guanyava, sinó que es feia amb una autoritat inqüestionable. Ara bé, si en comptes de “Pep” al davant hi poses “Sergi”, la situació canvia diferent i la cara dels culers canvia de cop.

 

Aquest dissabte, el Valladolid visita el Barça amb l’objectiu de sumar tres punts i allunyar-se de les posicions de descens. Entre els recursos ofensius dels val·lisoletans destaca Sergi Guardiola, un dels jugadors més fugaços de la història blaugrana. El 28 de desembre del 2015, el conjunt català va anunciar el fitxatge del mallorquí per intentar lluitar per la salvació, però només unes hores més tard va ser acomiadat. El motiu? Unes piulades del passat en què Guardiola no només insultava el Barça i es declarava madridista, sinó que també s’atrevia a carregar contra Catalunya.

 

“Ha arribat l’hora del clàssic… Hala Madrid!”, “Hala Madrid, puta Catalunya” i “Avui puta Catalunya i sempre hala Madrid” són només alguns exemples dels missatges que Guardiola havia anat difonent dos anys abans del seu fitxatge pel Barça. L’entitat blaugrana va reaccionar amb rapidesa, no va esperar ni un entrenament per acomiadar-lo i mai es va arribar a posar la samarreta culer en partit oficial.

 

Aquell succés no va aturar la carrera professional del davanter mallorquí, que va anar passant per diferents equips (Granada B, Adelaide United, Múrcia i Còrdova) fins a arribar a la màxima categoria del futbol espanyol de la mà del Getafe. Amb Bordalás no va tenir minuts i el Valladolid l’ha repescat aquest mercat d’hivern a la recerca de la pólvora en atac que li marca. Després de tot plegat, Sergi Guardiola tindrà l’oportunitat de debutar al Camp Nou.Més notícies

Nou comentari