El director deixa anar la batuta

Andrés Iniesta s'acomiada del Camp Nou en un bon partit i escenifica el canvi de capità entregant el braçal a Lionel Messi

El Camp Nou ha plorat avui com no ho havia fet abans. El capità del Barça, un jugador exemplar dins i fora el terreny de joc, una persona admirada arreu pel seu futbol i pel seu temperament, deixa el club de la seva vida 22 anys després d’aterrar-hi procedent d’un petit poble de la província d’Albacete. Andrés Iniesta, un futbolista i un ésser humà meravellós, s’ha acomiadat del seu estadi i la seva afecció lliscant damunt la gespa i oferint, per darrera vegada, el seu espectacular i inigualable joc, en una jornada que passarà la història del club i que romandrà per sempre en la memòria del barcelonisme.

Iniesta ha estat el de sempre. El dels seus millors temps. No ha semblat que fos el seu darrer partit. No se l’ha vist nerviós, ni tens a la gespa. Ha desplegat el seu millor futbol i, quan la pilota ha passat pels seus peus, ha fet navegar l’equip a velocitat de creuer. Molt motivat, ha buscat la porteira contrària, ha trenat parets amb els seus socis principals i ha filtrat passades d’un nivell inabastable per a la gran majoria dels futbolistes.

 

El Camp Nou no ha parat d’homenatjar-lo, abans, durant i després dels noranta minuts oficials, però fins i tot Ernesto Valverde s’ha volgut sumar als actes de reconeixement a la figura del manxec dibuixant a la gespa l’esquema tàctic amb el qual el capità s’ha fet gran: el 4-3-3. Amb Iniesta d’interior esquerre, el Barça ha practicat el futbol més exquisit mai vist a l’estadi i s’ha convertit en l’equip més admirat del planeta per la seva bellesa i pels títols conquerits situant el joc a l’altura de les grans obres d’art contemporànies.

Les peces inconfusibles d’aquest Barça quedaran sempre gravades en la foto de la Pilota d’Or 2011. Xavi Hernández, Andrés Iniesta i Lionel Messi, màxims exponents d’aquell equip inoblidable, han acabat també traspassant-se un dels símbols més preuats del club: el braçal de capità. Ara fa tres anys, Xavi cedia la senyera a Iniesta perquè el manxec la defensés amb honor. Tres temporades després, el ‘8’ ha escenificat el relleu en la capitania cedint-li, en presència de l’afecció blaugrana i de tot el planeta futbol que ha seguit el partit per televisió, el braçalet a Lionel Messi, el nou líder del vestidor. La llegenda continua.

Nou comentari