Món Esport
El “cruyffisme” beneeix Ernesto Valverde
  • CA

Cruyff va implantar al Barça una manera genuïna de jugar a futbol. Des del naixement del Dream Team, el club, amb més o menys sort i amb més o menys encert, intenta respectar allò que es coneix com l’ADN Barça a l’hora de jugar a futbol. El joc de posició, la tinença de la pilota, la circulació ràpida, el gust per la combinació i la vocació irremeiablement ofensiva són els pilars del joc del Barça des dels anys 90.

A cada cicle que arrenca, sobretot des de l’adéu de Guardiola, s’analitza al detall les qualitats del nou entrenador, considerant com a primordial que tingui “estil Barça”. Una de les demandes sagrades de l’entorn cap al nou entrenador és el respecte per la filosofia del club: un punt al qual retornar cada cop que l’equip es perd pel camí. 

Valverde va avisar que el seu objectiu és “fer una volta al model”, assumint des del primer moment l’estil irrenunciable que impera al Camp Nou. I els guardians de les essències, els alumnes avantatjats de Johan Cruyff, han donat el seu vistiplau. 

“Em sembla una decisió molt encertada, estic segur que ho farà molt bé”, ha defensat Guardiola. L’entrenador de Santpedor considera que “el Barça ha de fer poques coses per tornar a ser el millor equip d’Europa” i creu que “Valverde ha de ser ell mateix”. 

En la mateixa línia s’ha pronunciat l’exdirector esportiu del Barça, Txiki Begiristain. “M’encanta Valverde, s’ho mereix. És dels que més es mereix entrenar el Barça”. L’exjugador del Dream Team assenyala els seus punts forts: “colla a dalt, és dinàmic, juga des del darrere, la transició la fa bé… compleix perfectament amb la definició d’entrenador del Barça”.

 

Els alumnes avantatjats de l’holandès beneeixen l’arribada d’Ernesto Valverde des del Montanyà, la segona casa de Cruyff, on ahir es va celebrar el Trofeu Memorial de Golf Johan Cruyff, organitzat per la seva fundació. Futbol i golf, dues de les passions de Cruyff, per donar la benvinguda a Valverde.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa