Món Esport
El CDR del Barça nega “tenir res a veure” amb les pancartes que exigeixen la llibertat de Rosell
  • CA

Des de la seva creació, a finals de novembre del 2017, el Comitè de Defensa de la República del Barça ha estat el grup organitzat més actiu en la defensa de la democràcia i l’exigència de la llibertat dels presos polítics de l’entorn blaugrana. Juntament amb l’associació Manifest Blaugrana i diversos grups d’animació del Camp Nou, el CDR ha liderat diverses accions reivindicatives de caire ideològic, com una manifestació culer demanant la llibertat dels polítics empresonats a Madrid per les seves idees i per organitzar el referèndum de l’1 d’octubre o l’exhibició de milers de globus grocs durant el partit de Lliga de Campions davant la Roma.

En els dos darrers partits al Camp Nou, davant el Reial Madrid i la Reial Societat, la graderia ha exhibit pancartes de suport a la figura de Sandro Rosell, també empresonat a Soto del Real des del 25 de maig passat per, segons l’Audiència Nacional, pertànyer a una organització criminal relacionada amb el blanqueig de capitals. En els dies previs al duel davant el Madrid, fins i tot el president del Barça, Josep Maria Bartomeu, va insistir en reclamar la llibertat del seu antecessor i bon amic personal, a qui considera innocent.

 

Consultats per El Món, membres del CDR del Barça neguen “tenir res a veure” amb l’exhibició de les pancartes en suport a Rosell, ni la desplegada al còrner de segona graderia que separa les zones de Lateral i Gol Sud del Camp Nou -molt treballada, amb fotografia inclosa i a tot color-, ni tampoc la mostrada dins l’Espai d’Animació, una lona blanca amb les paraules “Llibertat Sandro”. El CDR assegura estar “totalment en contra de les presons preventives a l’Estat espanyol”, però nega haver-ne organitzat el desplegament dels últims partits a l’estadi.

 

Pancarta exigint la llibertat de Sandro Rosell.
Pancarta exigint la llibertat de Sandro Rosell. | Adrià Soldevila

Reivindicació continuada

 

La finalització de la temporada esportiva no significa cap fre per als membres del CDR culer. Segons expliquen, el grup seguirà actuant i exigint la llibertat dels presos polítics de manera ininterrompuda. “Si es mantenen els empresonaments injustos seguirem emprenent accions”, manifesten, tot i que agraeixen la implicació d’altres grups i entitats col·laboradores per tal d’evitar que totes les iniciatives estiguin liderades pel CDR. “És bo que hi hagi accions en paral·lel, que altres organitzacions dins l’espectre del barcelonisme les capitanegin”, com fou el cas del #GrocalaFinal, la campanya per tenyir de groc l’estadi Wanda Metropolitano de Madrid en la final de la Copa del Rei, que va acabar amb la repressió policial i la posterior reclamació judicial del Barça.

 

En els darrers dies, el CDR del Barça ha reivindicat, a través de les xarxes socials, la queixa per haver disputat el partit de l’1 d’octubre davant Las Palmas. Sense els punts d’aquell duel i els tres posteriors de la sanció corresponent, “hauríem guanyat igualment la lliga i hauríem continuat essent més que un club”, diuen.

 

 



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa