El Barça viatjarà a l’Àsia durant la gira d’estiu del 2019

Després de dues temporades viatjant als Estats Units durant la pretemporada, els culers tornaran a jugar a la Xina i el Japó

El Barça tornarà a l'Àsia durant la gira d'estiu del 2019.

El Barça tornarà a l’Àsia durant la gira d’estiu del 2019. | FC BARCELONA

Després de dues temporades viatjant als Estats Units durant la pretemporada, el Barça tornarà a l’Àsia el proper estiu. Josep Vives, portaveu de l’entitat blaugrana, ha anunciat la decisió de la junta directiva culer en la roda de premsa prèvia a l’Assemblea General de Socis Compromissaris que se celebrarà el pròxim dissabte 20 d’octubre al Palau Blaugrana. El conjunt català tornarà a un país que va visitar per última vegada el desembre del 2016, quan va jugar un partit amistós al Qatar.

 

Tot i que el Barça encara no sap si se celebrarà alguna competició ni quins equips viatjaran a l’Àsia, els dirigents del club català han pres la decisió “en el marc de l’estratègia de globalització i expansió de marca que preveu el Pla Estratègic 2015-2021“. “Àsia és el continent on el Barça concentra més fans al món. El club va fer un gran salt en la recerca de patrocinadors i d’aficionats en el mercat d’Àsia-Pacífic (APAC) quan va obrir l’oficina permanent a Hong Kong el setembre del 2013. La Xina i el Japó són dos dels deu països que formen part dels mercats estratègics del món i on el Barça és el club més seguit i més estimat pels seus aficionats“, ha valorat Vives. Així, els blaugrana reforcen la seva aposta pel mercat asiàtic, on compta amb onze partners regionals, tres de globals (Konami, Oppo i Milo) i, sobretot, Rakuten, el patrocinador principal del primer equip.

 

A més, el portaveu ha anunciat que a partir del proper partit del Barça, contra el Sevilla, el club introduirà nous incentius del Seient Lliure: el cobrament per partit alliberat estarà vinculat al preu de venda al públic de la localitat (i no al preu pagat per l’abonament). “L’abonat cobrarà el 50% del preu, un cop restat l’IVA i les despeses de gestió”, ha informat. “Simplificarem el model eliminant la ponderació diferenciada entre la primera i la segona volta”.

 

 

“L’abonat tindrà limitada la quantitat que pot percebre per l’ús del Seient Lliure, i en pot acumular fins a un màxim del 95% equivalent al cost de l’abonament”. Qüestionat pel fet d’haver fet un pas enrere en aquest servei, Josep Vives ha opinat que no ho comparteix: “Avaluem les decisions i les posem a prova, per això estem a favor de bonificar l’avançament de les places alliberades pel Seient Lliure“.

Més informació

Nou comentari