El Barça va deixar d’ingressar 1,5 milions d’euros per la revenda del clàssic

El club blaugrana va dur a terme una acció per tal d'identificar la comercialització il·legal de 2.823 abonaments

El Barça-Reial Madrid no fou un partit qualsevol. Ni per als jugadors, ni per als socis i afeccionats del club blaugrana. Segons ha informat el club, la revenda d’entrades per al clàssic del 6 de maig passat ha suposat un greuge important per a les arques de l’entitat blaugrana. El Barça va incautar, durant aquell partit, un total de 2.823 entrades falsificades que afecten directament socis amb abonament a l’estadi, una revenda que ha comportat un perjudici d’aproximadament 1,5 milions d’euros.

“Aquests 2.823 signifiquen el 3,4% dels abonats a l’estadi”, ha explicat Josep Vives, el portaveu de l’entitat. “Quan els socis cometen infraccions amb els seus abonaments també es converteix en un perjudici pel club, per a tots els socis”, ha assegurat, admetent també que aquest 1,5 milions d’euros “és un càlcul a la baixa”. A més, es van interceptar 72 abonaments amb carnet.

 

Durant el clàssic, el Barça va estudiar i implementar una acció que va permetre incautar aquests abonaments revenuts. Ho va fer mobilitzant 120 treballadors i treballadores, organitzats per descobrir i frenar aquest frau. A més, Vives ha estat clar. La revenda no es fa a la brava: “Hi ha una xarxa que ha hagut d’implementar una tecnologia per fer-ho. No estem parlant de gent que ho fa de manera barroera, sinó d’una organització. Calen mitjans.”

Expedient als socis i possible expulsió

 

A partir de demà, la Comissió de Disciplina del club estudiarà cada un dels 2.823 casos i en prendrà les mesures necessàries, que poden arribar fins l’expulsió com a soci de club. De manera cautelar, tots els abonaments han quedat suspesos i els socis afectats no podran accedir a l’estadi en el proper i darrer patit de la temporada, diumenge 20 davant la Reial Societat. “Un cop analitzats els casos, els abonaments amb els quals s’hagi fet un mal ús aniran tots a la llista d’espera”, ha explicat el portaveu.

Més informació

Nou comentari