El Barça va contractar el testaferro de Rosell detingut en l’Operació Rimet

Segons ha avançat el programa 'Què t'hi jugues?' de la Cadena SER, Shahe Ohanessian va signar -aquest març- un contracte de dos anys amb el Barça, a raó de 180.000 euros

L’Operació Rimet ja esquitxa el Barça directament. Segons ha avançat la Cadena SER Catalunya al programa ‘Què t’hi jugues?’, el club blaugrana va contractar -aquest mes de març passat- un dels testaferros de Sandro Rosell detinguts en la trama. Es tracta de Shahe Ohanessian, antic company de promoció del mateix Rosell, del president blaugrana Josep Maria Bartomeu i del vicepresident esportiu Jordi Mestre a l’escola ESADE.

Ohanessian, detingut el mateix dia que Sandro Rosell i posat en llibertat amb càrrecs després de la declaració davant la jutgessa Carmen Lamela, va ser fitxat pel club en un contracte de dos anys a raó de 90.000 euros anuals, és a dir, 180.000 euros en dos anys, amb la tasca de cercar patrocinadors al continent africà. Segons ha explicat la SER, Ohanessian va trencar el vincle laboral amb el Barça un cop detingut i en plena Operació Rimet, això sí, sense haver aconseguit cap acord comercial beneficiós per a l’entitat blaugrana.

 

L’empresari libanès fou qui, l’any 2011, va comprar -teòricament- l’empresa Bonus Sports Marketing de Sandro Rosell. Aquella empresa que el mateix Rosell va prometre vendre un cop accedís a la presidència del Barça per no incórrer en un conflicte d’interessos.

Segons el primer auto de la jutgessa Lamela, del dia 25 de maig, l’expresident blaugrana va percebre 6.580.000 euros entre el novembre del 2010 i el gener del 2011 (ja a la llotja del Camp Nou) en cinc transferències, “quatre d’elles provinents de l’empresa suïssa Kentaro, tot i que foren ordenades per ISE”.

 

Sandro Rosell va declarar que aquests més de 6,5 milions d’euros van ser ingressats per la venda de BSM el maig del 2011 a la societat libanesa Sports Investments Offshore SAL, administrada perShahe Ohannessian. Però Carmen Lamela considera que existeixen fins a 13 proves per considerar que Ohannessian era un testaferro de l’empresari català:

 

1. L’administrador és un conegut seu.

2. Marta Pineda va seguir com apoderada de Bonus després de la seva venda.

3. L’empresa es trasllada a una seu física propietat de Rosell.

4. La societat libanesa es constitueix un mes abans de la compra.

5. S’utilitza com a referència del valor de venda de Bonus una Due Dilligence fictícia inservible per determinar el valor real de Bonus.

6. Rosell percep de Bonus (des de la seva venda) fins a quatre milions d’euros.

7. Rosell manifesta haver rebut una quantitat propera a 6 milions com avançament per la venda, sense constar en el protocol de venda on es van rebre els diners, quan, com, etc.

8. A més, a pesar de la venda de BSM, Rosell no deixa de tenir un paper destacat en les activitats de BSM, de la qual ja venia cobrant grans quantitats en concepte d’assessorament, 300.000 euros el 2009 i 800.000 el 2010. L’any 2011 un servei de consultoria per import de 400.000 euros és facturat per l’entitat TRUE OASIS COTTAGE, de la qual l’administrador és Rosell i està domiciliada al carrer Déu i Mata 127, 3er pis de Barcelona.

9. Tot i que Rosell va aparentar vendre la societat BSM el 2011, segueix tenint-hi relació directa; […] hi carrega els seus viatges, facturant les despeses per vols realitzats a BSM.

10. En les converses telefòniques intervingudes, s’ha pogut comprovar que ha estat ell qui ha decidit l’acomiadament de l’empleada de BSM Emmanuelle Elisabeth Gasnier Perrier, i no el seu administrador formal Shahe Ohannessian.

11. BSM té actualment el seu domicili social al carrer Maó de Barcelona, essent aquest local de Rosell.

12. El seu administrador Shahe Ohannessian resideix igualment en un pis ubicat al carrer Reus nº20 de Barcelona, també propietat de Rosell.

13. El contingut de la conversa que mantenen Rosell i Josep Colomer el dia 02.05.2017 a les 18:14 hores posa de manifest la relació de Rosell amb Qatar i l’Aspire Academy, que era canalitzada a través de BSM, seguint les relacions amb ella i cobrant de Qatar tot i haver-se produït la venda de BSM, sense cap intervenció de Shahe Ohannessian com a comprador de la societat BSM i administrador de la mateixa.

 

Els 8.393.328 euros de Teixeira i 6.580.000 de Rosell sumen un total de 14.973.328 euros, els gairebé 15 milions que l’Audiència Nacional considera que l’empresari català va blanquejar a través de la trama empresarial “en perjudici dels beneficis deixats de percebre per la Federació Brasilera”.

Nou comentari