Món Esport
El Barça torna al lloc del crim (20:45h)
  • CA

La temporada passada, el Barça va perdre tres quarts de Lliga a La Rosaleda. Després de la històrica remuntada davant el PSG, el conjunt blaugrana es va desconnectar i amb dues derrotes decisives en 27 dies -Deportivo i Màlaga- va llançar per la borda una temporada que tornava a fer baixada un cop superat el 4-0 de París. La derrota a l’estadi andalús -la darrera a la Lliga-, amb autoexpulsió de Neymar Jr i un partit per oblidar d’una desastrosa defensa de tres (Mascherano, Mathieu i Umtiti), va ensorrar el Barça. Tres dies després, els de Luis Enrique van caure golejats al Juventus Stadium de Torí.

Aquest dissabte, l’enfrontament a La Rosaleda arriba en un context absolutament oposat. El Barça no hi arriba eufòric, però la temporada està ben encaminada per ser candidat, com a mínim, a dos títols. Amb la Lliga pràcticament al sac i amb la final de Copa a l’horitzó, el conjunt blaugrana aterra a Màlaga quatre dies abans del decisiu partit davant el Chelsea. Com ja va succeir el curs passat, els blaugrana visiten l’estadi blanc-i-blau amb un duel transcendental a l’agenda, però ho fan sense l’obligació de vèncer per mantenir la distància respecte el seu perseguidor a la classificació.

 

I ho fan sense els dos futbolistes més importants de la plantilla. Els dos homes que mouen l’equip, que el fan jugar. Els dos jugadors que defensen l’estil cruyffista d’un conjunt cada cop menys avesat al joc de posició. Andrés Iniesta, per lesió, i Lionel Messi, per paternitat, seran baixa aquest vespre a la gespa de La Rosaleda, en una situació que es converteix en tot un repte per a Ernesto Valverde.

El tècnic blaugrana tenia clar que el manxec no hi seria, però fins aquest matí no ha sabut que el futbolista més desequilibrant de l’equip tampoc podria viatjar fins a Màlaga per ajudar els seus companys. El naixement de Ciro, el tercer fill de Messi, impedirà que el ’10’ torni a ser decisiu, tal i com ho ha estat en els tres darrers compromisos oficials. Valverde haurà d’inventar un nou atac, una línia totalment inèdita liderada per -a priori- Philippe Coutinho i completada amb algun futbolista menys habitual com Ousmane Dembélé, André Gomes o Aleix Vidal, candidats a substituir l’argentí en l’acompanyament de Luis Suárez.

 

El Màlaga s’ho juga tot. Bé, s’ho juga tot durant el que resta de temporada. És el pitjor equip de la Lliga, el cuer. I no sembla que s’hagi de refer. Suma sis partits consecutius perdent i no guanya des del 10 de desembre. Des d’aleshores, abans de Nadal, els entrenats per José Manuel González acumulen deu derrotes i dos empats. I avui reben el líder de la Lliga.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa