Món Esport
El Barça tanca l’Acció de Responsabilitat amb la cua entre les cames
  • CA

“Queda acreditat que el mandat 2003-2010 va tancar-se amb pèrdues”, va assegurar ahir el president del Barça, Josep Maria Bartomeu. L’afirmació no és certa, perquè no casa amb la sentència final de l’Audiència de Barcelona, que ratifica la del jutge Martínez Borrego en primera instància i que admet que el mandat de Laporta va concloure amb 4.097.000 € de benefici.

“Lamentem que el jutge no hagi creat jurisprudència”, va expressar Bartomeu, eludint donar més explicacions que les preestablertes, redirigint les requeriments sobre aquesta qüestió al departament legal del club. Veus autoritzades del club blaugrana al·ludeixen a l’excepció de Sogecable, de les set inicials de l’acció de responsabilitat, per justificar l’afirmació del mandatari.

 

Fonts del conjunt blaugrana recalquen a El Món que, a la sentència, queda acreditat que la junta de Laporta va “falsejar” els comptes al darrer any. La junta demandada va tancar el darrer exercici amb 11 milions de beneficis i la sentència revela que el període 2009-2010 va generar 26.804.000 milions de pèrdues (no els 79.643.000€ que reclamava l’actual cúpula del club). 

Alts càrrecs del club expliquen que, digui el que digui Martínez Borrego a la seva sentència -que deixa clar que els 37.778.000 de Sogecable no són pèrdues imputables al mandat de Laporta, com demanava la junta de Rosell-, el Barça va pagar 30.000.000€ a Sogecable i aquests diners, suposen de facto, un detriment per la caixa del club. Aquests 30 milions, consideren des del club, s’han de sumar als prop de 27.000.000 que va perdre Laporta el darrer any.

 

Les mateixes fonts recalquen la “gravetat” del cas, ja que consideren provat que ha existit un “falsejament” de comptes, queixant-se que aquest fet, per si sol, també és constitutiu de delicte. Tot i això, afirmen que no tornaran al jutjat per denunciar-ho, ja que la voluntat és acabar d’una vegada amb l’Acció de Responsabilitat.

 

L’entorn de Laporta insta el Barça a recórrer al Suprem

 

Des de l’entorn de Laporta insten a Bartomeu i la seva junta a recórrer al Suprem. “Si tenen tan clar que han guanyat, que tornin a recórrer. Però no ho fan perquè ja tenen dues sentències i potser no hi poden anar”, expliquen des del nucli dur de l’advocat barceloní. “Menteixen i tornen a mentir. És el seu mantra: menteix que alguna cosa queda”, assenyalen. 

 

L’entorn de l’expresident no descarta una reclamació a la junta directiva actual per danys i perjudicis, tot i que deixa clar que de moment, aquesta qüestió, no s’ha plantejat. En una entrevista per a Ràdio Flaixbac, Laporta s’ha mostrat dur i ha demanat la dimissió de Bartomeu i la seva junta: “La sentència deixa ben clar que van tenir beneficis i és una vergonya que Bartomeu segueixi mentint i tingui tant mal perdre.” L’advocat creu, a més, que “hi ha motius per a una moció de censura”, però nega que tot aquesta opció sigui un trampolí per tornar-se a presentar a les eleccions. “No tinc previst presentar-me, la gent es pensa que tot el què faig és fruit d’una estratègia, però no és així”, ha conclòs.

 

L’exdirectiu Xavier Sala i Martín, visiblement enfadat, també va mostrar la seva postura en declaracions a Catalunya Ràdio: “Això no s’acaba quan Bartomeu ho digui, això s’acaba quan les parts decideixin. Per part meva, parlaré amb el meu advocat per veure si presentem una demanda per compensar els set anys de patiment que ens ha produït aquesta gestió”.

 

El Barça ja ha anunciat que no anirà al Tribunal Suprem i tanca, amb la cua entre les cames, la carpeta de l’Acció de Responsabilitat.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa