Món Esport
El Barça s’hipoteca amb dos fons d’inversió dels Estats Units
  • CA
Bartomeu, durant l’Assemblea General del 2018 del Barça. | EFE

El Barça obre una nova via de finançament als Estats Units. Segons ha informat el diari ‘El País‘, l’entitat blaugrana ha demanat dos crèdits per valor de 140 milions d’euros –un de 90 a Pricoa Capital Group i un altre de 50 a Barings– que no haurà de tornar fins d’aquí a cinc anys (i ho podrà fer amb un interès aproximat de l’1,8%). Aquest recurs econòmic és molt innovador a Europa, encara que és força comú en els clubs esportius del nord d’Amèrica.

 

Aquests 140 milions d’euros, sempre segons el mateix mitjà, no són per finançar l’Espai Barça, el cost del qual girarà al voltant dels 600 milions d’euros, ni per problemes econòmics. L’entitat va tancar l’anterior exercici amb 914 milions d’euros d’ingressos i encara que des de l’oposició de la junta directiva de Josep Maria Bartomeu es posa en dubte la gestió, des del club es transmet tranquil·litat absoluta. S’argumenta, en aquest sentit, que s’ha guanyat diners en els sis darrers exercicis, encara que la partida de despeses en sous d’efectius de la plantilla del primer equip de la secció de futbol s’hagi disparat.

 

L’objectiu d’aquesta operació té com a objectiu principal el fet de facilitar algun possible fitxatge futur. Cal recordar que, per exemple, el Barça va convèncer De Jong amb motius esportius, però també va necessitar entrar al joc del mercat i igualar les propostes dels xeics per assegurar-se la firma del jove migcampista holandès. Si els blaugrana volen competir entre els millors i no es confia en la Masia, l’equip ha d’estar a l’altura de les expectatives i cal fer inversions de costos elevats.

 

Amb aquests crèdits a curt termini i amb interès molt reduït, els culers eviten haver d’acudir als bancs. Si la quantitat no ha estat superior als 140 milions d’euros, de fet, ha estat perquè l’assemblea de socis compromissaris va tombar la proposta de reforma dels estatuts del club que limiten que aquest s’endeuti més d’un 10%.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa