Món Esport
El Barça s’adorm i empata contra el Getafe al Camp Nou (0-0)
  • CA

 

El Barça ha empatat a casa amb el Getafe (0-0) i ara comença a adonar-se de la importància de tenir un gran matalàs de punts de distància al capdavant de la classificació. Era, com diu el tòpic, un partit trampa: a l’hora de la becaina, contra un rival poc atractiu però rocós i matusser. No ha fet acte de presència el Barça avui al Camp Nou, anestesiat per la classificació per a una nova final i començant a pensar en el encreuament de Champions contra el Chelsea. No han reaccionat els culers fins que s’han vist amb l’aigua al coll, incapaç aleshores de pujar una marxa i obrir la llauna, aturat en sec pel porter azulón, Guaita, el millor del partit. 

Ni la salsa-choque de Yerri Mina ha aconseguit despertar el Barça de la migdiada avui a l’estadi contra el Getafe. No ha fet un bon partit el Barça, erràtic de cara a porteria i mancat de fluïdesa, incapaç de trencar l’entramat defensiu de Bordalàs. Només s’ha activat el conjunt blaugrana al tram final, inspirats per la màgia d’Iniesta, que ha substituït Coutinho. No ha tingut el seu dia Suárez ni tampoc Leo Messi, ja que el futbolista que més perill ha generat ha estat el nouvingut Yerri Mina, rematant corners, la seva millor virtut. A punt ha estat de marcar gràcies a un cop de cap que s’ha perdut fregant el pal.

Ha debutat el colombià sobre la gespa del Camp Nou, acompanyat per Digne a l’eix de la defensa. Defensa de circumstàncies que s’ha vist exigida per un sorprenent Getafe, que ha trobat les seves oportunitats al contraatac. També ha estat un dia de retorn per Ousmane Dembélé, especialment desencertat, desesperant part de la graderia del feu blaugrana. Ha relliscat tres vegades només entrar i ha fallat totes les accions que ha provat excepte una centrada que ha posat al cap de Suárez i ha malbaratat Guaita a la recta final. No s’ha sentit còmode el Barça en cap moment, travat amb la ratera del Getafe, que ha alternat repetides faltes per no carregar els seus defensors amb targetes. Els madrilenys han aturat el joc i han proposat un partit feixuc. Ho ha permès l’àrbitre, Fernández Borbalán, que s’ha empasat un penal sobre Messi a la primera meitat i només ha afegit tres minuts, desesperant al públic i a Ernesto Valverde. 

L’última l’ha tingut Antunes, de falta directa, pilota desviada per Ter Stegen per evitar un mal major. Abans ha pogut marcar Suárez, al 92, però Guaita ha tret una mà miraculosa per evitar que el Barça sumés una nova victòria. No ha pogut vèncer el Barça, que s’ha deixat dos punts a casa i veu com l’Atlètic de Madrid s’acosta a la classificació. Comença a adonar-se el Barça de la feina aconseguida fins ara, capaç de sacrificar un parell de punts a casa sense patir, conscient que l’avantatge continua sent àmplia per seguir comandant la Lliga com a líder, encara, imbatut.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa