Món Esport
El Barça remunta el vol contra el València (2-1)
  • CA

 

No hi ha millor manera d’aixecar-se d’una desfeta com la de Roma que amb una victòria. I el Barça n’ha obtingut una de prestigi contra el València (2-1). Els culers han passat el dol de la Champions contra el conjunt de la capital del Túria, exhibint un gran potencial ofensiu i imposant-se gràcies als gols de Suárez i Umtiti. Necessitava el Camp Nou creure que la caiguda de Roma va ser un accident i l’equip ha reaccionat amb contundència, apropant-se encara més al títol de Lliga i signant un rècord per la història: el Barça ja és l’equip que més partits consecutius ha estat sense perdre a la història de la Lliga (39). 

  

  

 

 

Els catalans han superat el registre d’imbatibilitat de la Reial Societat dels anys 80. És cert que és un consol menor si fixem la mirada a Roma però el Barça ha començat a aixecar la vista i mirar cap als dos títols que queden per guanyar: la Lliga i la Copa. Avui ha mostrat l’equip la seva exuberància ofensiva i també ha posat al descobert certes mancances defensives. A diferència de dimarts, Valverde ha apostat per un intercanvi de cops i els seus deixebles, impulsats per un gran Coutinho, han copejat primer.

Ha estat Suárez, l’encarregat d’obrir la llauna, a passada de Coutinho. La connexió que va nèixer a Liverpool s’ha retrobat avui a Barcelona: el brasiler ha filtrat una assistència amb l’exterior de la bota pel charrúa, que ha definit pel pal defensat per Neto. Abans havia errat una oportunitat clara el 9, que ha rebut algun xiulet del públic a la segona meitat, víctima de la poca memòria que sovint demostra el colisseu barcelonista. 

S’ha esperonat el València després del gol local i Guedes ha comandat l’atac d’un equip que ha jugat de tu a tu contra el líder de la Lliga. Les més clares les ha tingut Rodrigo. El davanter ha aprofitat una errada de Ter Stegen per rematar des de la frontal però el porter alemany ha reaccionat per esmenar l’error amb una aturada estratosfèrica. Una mà miraculosa de l’home de gel ha desviat el cuir, que ha acabat xocant amb la fusta, evitant que s’ubiqués a la xarxa de la porteria de Gol Nord. També ha pogut fer gol a l’inici de la segona meitat. Umtiti ha relliscat al mig del camp i el València ha tirat una contra que ha finalitzat el seu home referència. Piqué, que reculava a tota pressa, ha evitat que la bola creués la línia de gol un cop superat Ter Stegen.
 

Toc d’atenció i exhibició ofensiva
 

S’ha endollat aleshores l’equip del txingurri. Messi i Iniesta s’han trobat, generant oportunitats i jugades que han meravellat les 70.000 persones que han assistit avui a l’Estadi. Primer ha estat Umtiti, que ha esmenat la seva relliscada rematant un còrner llançat per Coutinho. El brasiler ha concretat la segona assistència del partit i Umtiti, que aquest cop sí ha marcat el gol, no s’ha assenyalat l’escut, com va fer contra la Roma al Camp Nou. El gol ha donat tranquil·litat al Barça i Messi i Iniesta han intentat posar el llaçet amb dues rematades precioses que no han entrat per poc. 
 

Penal de Dembélé i patiment innecesari
 

Només s’ha vist amenaçat el Barça al minut 86, quan Dembélé, que havia entrat per Coutinho, ha comès penal sobre Gayà. Parejo l’ha llançat ras i centrat. Ter Stegen ha tocat el cuir però la bola ha acabat introduint-se a la porteria culer, posant l’aigua al coll barcelonista. Ha aguantat el Barça, que comença a recuperar el somriure després de la caiguda de Roma. 



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa