Món Esport
El Barça recupera Umtiti abans del tram decisiu de la temporada
  • CA
Samuel Umtiti, durant un entrenament del Barça.
Samuel Umtiti, durant un entrenament del Barça. | EFE

L’històric triomf del Girona al Santiago Bernabéu, que de retruc ha allunyat considerablement el Reial Madrid de la lluita pel títol, no ha estat l’única notícia positiva a can Barça aquest diumenge. Menys de 24 hores després de la fosca victòria contra el Valladolid, Samuel Umtiti ha rebut l’alta mèdica i ha estat la novetat principal de la convocatòria d’Ernesto Valverde per al partit contra l’Olympique de Lió, corresponent a l’anada dels vuitens de final de la Champions League.

 

El calvari del central francès amb les seves molèsties al genoll és a punt d’acabar-se. Encara que no fa tant que va jugar el seu darrer partit (24 de novembre del 2018), la realitat és que, després del Mundial de Rússia, el Barça no ha pogut comptar amb Umtiti aquesta temporada. El futbolista no va voler passar per la sala d’operacions, però el tractament conservador que ha seguit també l’ha allunyat molt temps dels terrenys de joc. El gran rendiment de Lenglet ha permès que els blaugrana no hagin trobat a faltar una peça fonamental a l’eix de la defensa, però l’equip d’Ernesto Valverde celebra el retorn d’un efectiu que està cridat a ser important en el tram decisiu de temporada.

 

Umtiti tenia entre cella i cella el partit contra el Lió, el seu exequip, i sembla que ha aconseguit el seu objectiu. Caldrà veure si el nul el ritme de competició que té no li impedeix ser titular en detriment de Lenglet –que, a més, va descansar contra el Valladolid–, però de moment el central francès ja ha rebut l’alta mèdica i formarà part de l’expedició culer que aquest dilluns es desplaçarà cap a Lió. Vermaelen, per la seva banda, no ho podrà fer per culpa d’una sobrecàrrega al bessó de la cama dreta. Aquest dissabte, el belga va tornar a demostrar que és un gran jugador per al Barça, però la seva poca continuïtat física segueix frustrant el seu pas pel Camp Nou (que, segurament, s’acabarà aquesta temporada).

 

Ernesto Valverde ha citat els següents 21 futbolistes (Ter Stegen, N. Semedo, Piqué, I. Rakitic, Sergio, Coutinho, Suárez, Messi, O. Dembélé, Malcom, Lenglet, Murillo, Jordi Alba, Prince, S. Roberto, Vidal, Umtiti, Aleñá, Iñaki Peña, Jokin Ezkieta i Wague), mentre que Todibo i Samper es quedaran a Barcelona per decisió tècnica i Arthur, Rafinha, Cillessen i Vermaelen són baixa per lesió. Abans de l’inici del partit, el tècnic extremeny haurà de descartar tres futbolistes.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa