El Barça rebutja les tesis de Piqué

El club -junta i entrenador- pren una postura distant amb les darreres declaracions i actuacions del central català, que serà denunciat pel Comitè Tècnic d'Àrbitres

“Del que opini Piqué, ell sabrà, ja és grandet. La postura de l’entrenador i del club és irreprotxable. El més fàcil és queixar-se i plorar”. Així de contundent ha estat Luis Enrique Martínez a l’hora de valorar les darreres actuacions, tant a la gespa, com fora d’ella, de Gerard Piqué. El central català va iniciar una creuada contra el col·lectiu arbitral espanyol just després de finalitzar el partit de Copa del Rei a San Mamés, davant l’Athletic Club. A Bilbao, el blaugrana va atacar Fernández Borbalán per no haver xiulat un clar penal sobre Neymar Jr i no haver assenyalat ni falta en una greu agressió del davanter Aritz Aduriz a Samuel Umtiti, en unes declaracions que van posar en guàrdia el Comitè Tècnic d’Àrbitres, que el denunciarà al Comitè de Competició.

Molt molest per l’actuació de l’àrbitre andalús a San Mamés, Piqué va ser molt contundent a l’hora d’analitzar la influència i el nivell dels col·legiats: “Crec que és un penal clar i crec que la meva jugada amb el porter també és penal. Però bé, ja sabem com funciona això. Ja vam veure el què va passar ahir amb el Sevilla-Madrid, en la línia dels últims temps. Nosaltres volem jugar a futbol i no a la ruleta, que és el que provoquen aquests arbitratges”. Tres dies després, a Vila-real, el central barceloní va acabar el partit ofuscat per una altra actuació arbitral. Iglesias Villanueva va obviar un clar penal per mans de Bruno Soriano i Piqué va explotar. Abans de marxar pel túnel de vestidors, el català es va dirigir a crits cap a la llotja, on s’hi trobava el president de LaLiga, Javier Tebas. “Ho has vist? Sí, tu. Ho has vist?”, va etzibar.

 

Aquestes accions, aprovades per bona part del barcelonisme, no són recolzades des de l’entitat blaugrana. Ni l’entrenador, com ha reiterat aquest dimarts al migdia Luis Enrique, ni el club, en paraules del mateix tècnic, han adoptat una posició propera al futbolista. “La postura de l’entrenador i el club és irreprotxable. A vegades costa aguantar-se, però hem d’ajudar els àrbitres i estar per sobre d’aquesta situació”, ha manifestat l’entrenador, que ha refusat de forma clara i directa les tesis conspiranoiques de Piqué. El diumenge passat, deu minuts després del xiulet final a l’Estadi de la Ceràmica, és a dir, encara en calent, el vicepresident esportiu Jordi Mestre també va voler ser prudent i considerat amb el col·lectiu arbitral: “La dels àrbitres és una feina molt difícil. Ells han de decidir en dècimes de segon i això és complicat. Hem d’ajudar-los i donar-los l’opció d’equivocar-se. Ens equivoquem tots, sobretot els directius. Se’ls ha de treure pressió.”

Fins i tot, els companys del central que van atendre els mitjans de comunicació a Vila-real tampoc es van apropar a les hipòtesis de Gerard Piqué. Sergio Busquets va afirmar que “els àrbitres haurien d’estar més preparats”, mentre que Luis Suárez va manifestar que “les imatges són més que clares”, però que “ja hi haurà gent que ens ho aclareixi”.

 

Després de tot aquest enrenou i de l’anunci de denúncia sobre Piqué per part del Comitè Tècnic d’Àrbitres, el club no ha volgut fer cap més manifestació pública. De moment, el central de la Bonanova es troba sol davant el perill en una guerra contra els estaments futbolístics espanyols. Ni el club, ni l’entrenador, ni els companys han recolzat les embestides del català, que haurà de batallar despullat contra tota la maquinària estatal.

Nou comentari