Món Esport
El Barça queda contra les cordes
  • CA

 

Luis Enrique va afirmar fa unes setmanes que guanyar aquesta Lliga seria la “repera”, pel desavantatge davant el Madrid i altres coses que va callar. Tenia raó i després de l’empat in extremis d’avui a Vila-real encara més. El Barça està contra les cordes, a 5 punts dels blancs, que seran 8 si els de Zidane guanyen el depauperat València en el partit aplaçat pel Mundialet. El conjunt madridista, amb 39 partits seguits sense perdre, sembla que ha agafat velocitat de creuer i als catalans els costa massa puntuar de tres en tres, i ja són 17 jornades. Aquesta nit al nou denominat Estadi de la Ceràmica han estat bé, però han pecat de falta de determinació i és aquest aspecte el que acostuma a decantar el títol. 

Com és habitual, el Vila-real ha plantejat un 4-4-2, amb les línies ben juntes i deixant la iniciativa al Barça, que ha dominat i ha tingut certa profunditat però sense generar ocasions clares. Un cop de cap de Messi, una mala resolució de Neymar i poca cosa més al primer temps, tot i que s’ha vist un equip intens i amb continuïtat. Els locals, amb les idees nítides, no han tingut inconvenient en tancar-se malgrat jugar a casa. Amb quatre migcampistes molt complets –Bruno, Soriano, Dos Santos i Trigueros- i un parell de centrals solvents –Mussachio i Víctor Ruiz- han aturat totes les envestides dels blaugranes.

 

No és casualitat que els groguets siguin l’equip menys golejat del campionat, 12 gols en 17 partits. El tècnic Fran Escribá ha agafat el millor de l’etapa anterior i ha posat el seu segell defensiu, sacrificant minuts de possessió per fer un equip més pragmàtic. I li està donant resultat. El Barça ha ofert una versió potent, amb Iniesta al comandament, però al trident fantàstic li ha faltat punch. Només Messi, amb una magistral falta directa a les acaballes, ha evitat la derrota. Neymar, com a Bilbao, ha tornat a ser el més desequilibrant però negat de cara a porteria, i Suárez sembla que és qui passa per una petita crisi en aquest inici del 2017.

Segurament, de 10 partits com aquest, el Barça en guanyaria 8 o 9, però per això mateix la relliscada d’avui és greu. Ara el Barça es queda sense marge d’error i a l’espera que el Madrid punxi. Queden 21 jornades i tot és possible, per bé que la situació barcelonista s’ha complicat. Ha tornat a ser Pato, el mateix que va fer un golàs al Camp Nou amb el Milan fa uns anys, qui ha protagonitzat el contraatac que ha obert en canal el Barça. També a partir d’una pèrdua, com a San Mamés, aquesta vegada de Digne, i la Lliga a poc a poc es va escapant. Sens dubte, aixecar la copa, que seria la setena en nou temporades, seria la repera i potser alguna cosa més. Sí, perquè altre cop l’àrbitre s’ha menjat un penal catedralici a l’àrea del Vila-real.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa