Món Esport
El Barça-PSG augmenta el risc de patir un infart
  • CA
El Barça ha de remuntar un 4-0 si vol continuar viu a la màxima competició europea | EFE

 

Home. Més de 45 anys. Fumador. Sobrepès. Una cervesa o un refresc ensucrat, un entrepà i… 90 minuts patint per si el Barça remunta un 4-0 contra el París Saint Germain i es manté viu a la màxima competició europea. Aquesta escena recrearà dimecres al vespre el nivell d’alerta màxima en el risc de patir un accident cardiovascular. Així ho avisa un dels màxims experts mundials en cardiologia, el doctor Josep Brugada, que forma part de l’equip de metges que vetllen per la salut de tots els jugadors del F.C Barcelona. En declaracions a El Món, Brugada avisa que “està demostrat que en partits d’aquesta intensitat emocional augmenta el risc de patir un infant”, i recomana als culers que “no afegeixin més elements que puguin estressar el cor”. 

 

 

En aquest sentit, el doctor Josep Brugada demana als culers que parin molta atenció a la seva alimentació abans i durant el partit: “Les cerveses, la Coca-Cola, els cubates, els frankfurts, tot això que ens agrada tant fer quan mirem el partit amb amics, i si no som al camp, fins i tot fumar, fa un combinat explosiu que pot ser molt perillós, sobretot en homes de més de 45 anys que pateixen del cor, però també en aquelles persones que no ho saben però que presenten alguna patologia”, alerta. Aquest cardiòleg recomana “no anar tip a veure el partit, i si és possible, sopar després, perquè tot suma a una situació de gran intensitat emocional”. En aquest sentit, Brugada demana als aficionats que no es prenguin a broma els consells, perquè “moltes persones decsoneixen que tenen una cardiopatia, i l’emoció del partit pot ser el desencadenant”. 

 

 

El millor consell? “No veure el partit!”, diu el doctor Brugada. Però com a culer i coneixedor de la casa, s’atreveix a predir la remuntada: “Arribarem a la mitja part amb un 2-0, a la segona part en farem dos més i arribarem a la pròrroga. El PSG en farà un, patirem molt però en farem dos més i guanyarem 6-1. Quan en Messi riu no hi ha qui el pari. I fa dues setmanes que riu”.  



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa