Món Esport
El Barça prescindeix de Neymar per evitar una impugnació
  • CA

Neymar Jr no serà el Bernabéu. El Barça ha decidit, finalment, no convocar el futbolista brasiler després d’una jornada d’estires i arronses entre el club català i el Tribunal Administratiu de l’Esport (TAD), que no es va reunir en sessió extraordinària i que, per tant, no va aclarir si el jugador blaugrana podia disputar -o no- el partit d’aquest diumenge a l’estadi madridista.

Davant la incertesa i d’una possible impugnació per alineació indeguda, el Barça ha preferit no arriscar i deixar Neymar Jr a Barcelona, conscient que fer-lo entrar dins l’acte -encara que no disputés cap minut- significaria un risc innecessari per al desenvolupament del partit i, en conseqüència, de la Lliga.

 

En un comunicat fet públic aquest diumenge al matí, l’entitat blaugrana “mostra la seva estupefacció davant l’enorme buit legal que implica la negativa del TAD a exercir les seves funcions jurisdiccionals, un fet que perjudica directament tant els clubs com la mateixa competició”. El president del TAD va justificar la impossibilitat de reunir-se en sessió extraordinària amb l’argument de no haver pogut aplegar tots els membres del tribunal, un fet que va fer posposar la decisió sobre si Neymar Jr havia de complir el primer partit de sanció pels aplaudiments al quart àrbitre o, si pel contrari, sentenciava de manera favorable al futbolista i al club blaugrana.

El TAD ja va alertar el Barça dels riscos

 

El president del TAD, Enrique Arnaldo, va enviar ahir una carta al club barcelonista en la qual feia saber a l’entitat catalana els riscos que suposaria l’alineació de Neymar Jr al Santiago Bernabéu i on, també, criticava l’actitud del Barça a l’hora d’escollir el moment per a la presentació del recurs, posterior a la reunió ordinària del tribunal. Arnaldo va explicar que el club no ha demanat la suspensió cautelar de la sanció, sinó una sentència que donés al futbolista disponibilitat per jugar i alertava el Barça de la imprudència d’interpretar les normes d’una manera o d’una altra: “les sancions imposades a través del corresponent expedient disciplinari seran immediatament executives sense que les reclamacions i recursos que procedeixin contra les mateixes paralitzin o suspenguin la seva execució. […] tots els agents participants en l’esport són lliures, en tot moment, d’interpretar les normes com considerin pertinents en atenció als seus drets i interessos, i això, sense perjudici que posteriorment els òrgans competents podran determinar la correcció o incorrecció en les interpretacions”.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa