Món Esport
El Barça pot fitxar un substitut per a Aleix
  • CA

La lesió esgarrifosa d’Aleix Vidal deixa el Barça molt coix a la banda dreta. Els cinc mesos que el futbolista de Puigpelat romandrà de baixa, després de l’operació realitzada aquest dissabte a l’Hospital Santiago Apòstol de Vitòria, suposen ara un maldecap per a Luis Enrique, que havia trobat en el ’22’ blaugrana un excel·lent substitut pel titular Sergi Roberto. Aleix ja havia entrat, de ple, en les rotacions de l’entrenador i, amb la disputa dels darrers cinc partits de Lliga, havia recuperat la confiança d’un tècnic amb el qual li ha costat entendre’s.

Ara bé, el mercat de fitxatges a la lliga espanyola permet al Barça incorporar un nou futbolista en susbtitució del lesionat Aleix Vidal. Tot i el tancament oficial de la finestra el dia 1 de febrer a les 00:00 hores, el futbol estatal permet, segons una normativa interna, el fitxatge d’un jugador en el cas que es produís una lesió greu fora del període d’incorporacions.

 

L’article 124.3 del Reglament General de la Reial Federació Espanyola de Futbol sosté que “es podrà autoritzar excepcionalment l’expedició de llicència fora dels períodes reglamentaris quan un futbolista de la plantilla causi baixa per malaltia o lesió que suposi un període d’inactivitat superior a cinc mesos, sempre que la inscripció del futbolista substitut no requereixi l’expedició del Certificat de transferència internacional”. A més, la normativa aclareix que la lesió i la baixa federativa del jugador a substituir -en aquest cas Aleix Vidal- s’ha d’haver “produït un cop tancat el període d’inscripció corresponent”, és a dir, fora del mercat estiuenc o hivernal.

Què vol dir això? Que el Barça pot fitxar i inscriure un futbolista sense equip o un jugador de la Lliga Espanyola. En cap cas el club blaugrana podria incorporar un professional d’una altra lliga, ja que la normativa només afecta la Federació Espanyola de Futbol i, per tant, els futbolistes inscrits al futbol estatal. El secretari tècnic del Barça, Robert Fernández, ja sap quins són els seus límits i fins on pot arribar el club per pal·liar la baixa d’Aleix Vidal.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa