El Barça no es queda de braços plegats i pren mesures contra els Boixos Nois
x
Els Boixos Nois, en una imatge d’arxiu. | HOOLIGANS TV

El Barça no es limitarà a condemnar els incidents protagonitzats pels Boixos Nois a Lió amb motiu del partit del primer equip contra l’Olympique. L’entitat blaugrana fa un pas més enllà i anuncia que prendrà tot un conjunt de mesures que giraran al voltant de l’objectiu d’erradicar qualsevol expressió de violència barcelonista.

 

Evidentment, la primera tasca que farà el club és la de “completar el procés d’identificació dels participant en els incidents“. Després, la Comissió de Disciplina es reunirà i decidirà quines accions disciplinàries es prenen “amb tots aquells participants que tinguin la condició de soci“. De la mateixa forma, la Confederació Mundial de Penyes, que té delegada la gestió del repartiment de localitats als penyistes, “emprendrà les mesures disciplinàries oportunes en relació amb tots aquells participants que tinguin la condició de penyista”.

 

A més de tot això, el Barça ha obert “un canal de comunicació directa i personalitzat amb els socis afectats pels incidents” i ja ha formalitzat la queixa a la UEFA (organitzadora de la competició del partit) que va anunciar que faria aquest dimecres. Els blaugrana es van desmarcar completament dels fets i van culpar la policia francesa i el Lió per haver deixat un grup d’aficionats radicals.

 

El comunicat del Barça

 

“El FC Barcelona ha decidit emprendre un seguit de mesures amb caràcter immediat davant els fets succeïts en el decurs del desplaçament a Lió, amb motiu del partit de Champions League entre el primer equip de futbol i l’Olympique.

 

1. Durant les darreres hores, diferents àrees del Club han treballat en l’anàlisi exhaustiva dels fets i a completar el procés d’identificació dels participants en els incidents.

 

2. Un cop identificats els participants, la Comissió de Disciplina del Club es reunirà amb caràcter d’urgència per emprendre les accions disciplinàries oportunes amb tots aquells participants que tinguin la condició de soci. 

 

3. Com és sabut, en virtut dels acords que regeixen la relació entre el Club i la Confederació Mundial de Penyes, les entrades que els equips rivals posen a disposició del Club són repartides entre els socis (80%) i els penyistes (20%). Per aquest motiu, la Confederació Mundial de Penyes, que té delegada la gestió del repartiment de localitats als penyistes, emprendrà les mesures disciplinàries oportunes en relació amb tots aquells participants que tinguin la condició de penyista. 

 

4. Paral·lelament, el Club ha obert un canal de comunicació directa i personalitzat amb els socis afectats pels incidents, posant a la seva disposició el compte de correu desplacamentlio@fcbarcelona.cat i el telèfon 902189900 (Opció 4).

 

5. Finalment, avui s’ha cursat la queixa formal davant la UEFA com a organitzadora de la competició.

 

El FC Barcelona ha decidit implementar aquestes mesures de manera immediata, amb l’objectiu de continuar lluitant per erradicar completament qualsevol comportament violent, i per garantir que els desplaçaments amb el primer equip siguin una experiència familiar, confortable i segura”.Nou comentari