El Barça llença mitja lliga a Màlaga (2-0)

El Barça ha perdut a Màlaga (2-0) i no aprofita l’ensopegada del Madrid contra l’Atlètic. Els homes de Luis Enrique havien de guanyar per tornar a tenir la Lliga a les seves mans però han punxat i veuen com s’allunya el títol. Un gol de Sandro a la primera part, un altre de Jony al minut 90 i l’expulsió de Neymar al minut 65 han condemnat els culers.

El Màlaga té agafada la mida a Luis Enrique. Aquest cop ni el 3-4-3 ha destarotat el conjunt boquerón, que ha fet una actuació brillant i s’ha crescut quan passaven els minuts, sobretot després de l’expulsió de Neymar. El crac brasiler ha marxat fent gestos contra el col·lectiu arbitral (aplaudint-los irònicament). Perilla el clàssic pel futbolista de Sao Paulo.

El conjunt blaugrana s’ha vist castigat per un contraatac del Màlaga, al minut 32, culminat per Sandro. Els jugadors amb passat barcelonista són especialistes a aixafar la guitarra al Barça. També ho és Kameni, un cop més inspirat davant el trident, fent aturades inversemblants. No ha estat el dia dels tres davanters del Barça, engabiats per la defensa plantejada per Míchel.

Luis Enrique ha mogut l’equip al descans, deixant a la banqueta Mathieu i Denis i fent entrar Iniesta i Sergi Roberto. Ha millorat el Barça a l’hora de generar oportunitats, liderats pel desequilibri i les assistències de Messi, però quan més s’apropava el Barça, Neymar ha dit adéu al partit.

El brasiler ha estat expulsat per desentendre’s de la pilota i copejar Llorente. Ha vist la segona groga al minut 65 i el partit ha entrat en una anada i vinguda constant. El Barça s’ha vist superat en defensa i improductiu en atac. El partit s’ha convertit en un desgavell col·lectiu, també en l’àmbit arbitral. Gil Manzano ha anul·lat un gol legal al Màlaga i ha tret fora de l’àrea un penal sobre Sergi Roberto.

El Barça ho ha intentat fins al final amb més voluntat que futbol. Jugar amb 10 ha estat massa càstig per un equip que ha jugat sense xarxa i que s’ha vist sentenciat al minut 90 amb un gol de Jony. Els blaugranes fan un pas enrere gegant a la lluita per la Lliga. Veu com les jornades passen i no escurça distàncies amb el Madrid. El Barça ho tindrà magre per guanyar aquesta Lliga.