El Barça Lassa s’acomiada de la ‘final four’ amb el cap ben alt (80-71)
x
Pesic observa el cinquè partit contra l’Anadolu Efes | FC BARCELONA

El Barça Lassa ha recuperat l’autoestima i la capacitat de competir contra els millors d’Europa, però a Turquia, en el cinquè partit de la sèrie de quarts de final contra l’Anadolu Efes (80-71), ha demostrat que encara li falta un esglaó per tornar a ser l’equip que, no fa gaire, era un habitual a les ‘final four’ de l’Eurolliga. Si s’ha de dir adeu a l’Eurolliga, que sigui amb el cap ben alt. El conjunt de Svetislav Pesic ha donat la cara, però ha anat perdent força al segon temps i no ha pogut resistir davant del gran encert des de la línia de tres dels turcs, que han anotat 17 triples en 39 intents.

En un partit a cara o creu, el conjunt blaugrana ha sortit amb molta empenta, manant en el marcador durant pràcticament tota la primera part. El Barça Lassa ha arribat a tenir un avantatge de cinc punts al final del primer quart (23-28), però els locals s’han anat entonant gràcies a l’encert des de la línia de triples i han arribat al descans per davant (47-42).

Entre el final del segon quart i l’inici del tercer, ha estat el Barça qui ha sortit intentant buscar intents de triples, però no ha estat encertat, i ha estat gairebé set minuts sense anotar. L’ha mantingut amb vida la bona defensa, que l’ha permès aproximar-se a només tres punts (49-46). Empès pel seu públic, l’Anadolu ha començat a allargar l’avantatge i ràpidament s’ha fet amb el domini del partit. Al final del tercer quart (61-57), el Barça encara estava ben viu.

Però dos triples gairebé consecutius d’Efes han ampliat la distància a 10 punts (67-57). El temps mort de Pesic i un triple de Rivas han servit per retallar la diferència a quatre punts, però quan semblava que el Barça havia aconseguit el més difícil, Singleton ha relliscat a 40 segons pel final i no ha aconseguit llançar. L’Efes ha respirat i ha acabat sentenciant amb un triple de Morman. D’aquesta forma, el conjunt turc s’enfrontarà al Fenerbahçe Beko a les semifinals de la ‘final four’ que es disputarà, del 17 al 19 de maig, a Vitòria. L’altra semifinal la disputaran el CSKA Moscou i el Reial Madrid.