El Barça-Las Palmas es disputa a porta tancada

El club no ha pogut convèncer LaLiga ni els seus propis jugadors, que no volien perdre els tres punts

El Camp Nou, estadi del FC Barcelona.

El Camp Nou, estadi del FC Barcelona. | FCB

Finalment, el Barça-Las Palmas que semblava que s’havia de suspendre s’ha disputat a porta tancada. És a dir, sense públic. Així ho ha comunicat el club blaugrana, després de debatre internament quina era la millor solució per a l’enfrontament de Lliga tenint en compte la situació a Catalunya. Després d’una jornada plena d’incidents, provocats per l’actuació de les forces de seguretat de l’Estat espanyol envers els ciutadans catalans per evitar la celebració del referèndum d’autodeterminació, la junta directiva ha acabat cedint i ha permès que el partit es disputés per por a perdre punts a la Lliga.

Aquest migdia, la directiva blaugrana s’ha reunit de manera extraordinària per analitzar la situació. Ha suspès el dinar amb els seus homònims de Las Palmas i ha mantingut un debat del qual se n’ha extret una conclusió clara: el partit no s’havia de disputar. Però la Lliga no ho permetia. L’ens presidit per Javier Tebas no ha volgut suspendre el partit de manera oficial i ajornar-lo per una nova data, sabent també que els Mossos d’Esquadra n’havien garantit la seguretat plena.

 

Amb l’amenaça d’una sanció per incompareixença i la pèrdua de sis punts a la classificació de la Lliga, el Barça ha decidit disputar el partit. Però la més que probable invasió de camp per part del públic li ha fet prendre una nova decisió. El partit s’havia de jugar a porta tancada. Davant aquesta opció, El Món ha decidit prescindir de la seva cobertura informativa.

Més informació

Nou comentari