L'Estadi Johan Cruyff, a punt d'inaugurar-se.
L’Estadi Johan Cruyff, a punt d’inaugurar-se. | EFE

L’Espai Barça segueix agafant forma i està a punt de veure com una de les seves pedres angulars es converteix en realitat. El Barça ha organitzat una visita a l’Estadi Johan Cruyff, escenari en què, a partir de la temporada vinent, el primer equip femení i el filial masculí (a banda de l’equip juvenil masculí durant la UEFA Youth League) disputaran els seus partits com a locals, i ha deixat clar que les seves intencions són les d’inaugurar-lo al juny.

 

“Espero convocar-vos a tots el mes de juny per a la inauguració d’un estadi preparat amb temps i molt estudiat. Estem contents de veure com ha crescut i com s’ha fet tot plegat. Els qui deien que el Espai Barça no es faria ja poden veure aquí el primer pas. Després, els projectes es traslladaran a Les Corts“, ha afirmat Bartomeu en la seva compareixença davant els periodistes. El president blaugrana no ha estat l’únic a parlar; també ho han fet Jordi Moix, Comissionat de l’Espai Barça, i Antoni Poveda, alcalda de Sant Joan Despí, on estarà ubicat el nou estadi culer.

Josep Maria Bartomeu, durant la visita d'obres de l'Estadi Johan Cruyff.
Josep Maria Bartomeu, durant la visita d’obres de l’Estadi Johan Cruyff. | EFE

L’Estadi Johan Cruyff (que, segons Mundo Deportivo, podria inaugurar-se amb un partit entre el futbol formatiu del Barça i el de l’Ajax, gran iniciativa per rememorar la figura de l’astre holandès) tindrà capacitat per a 6.000 espectadors i costarà al club uns 12 milions d’euros. Les obres iniciades el setembre del 2017 ja estan a punt d’arribar al final, malgrat que encara no s’hi puguin veure els llums, els seients o la gespa, entre d’altres, i el primer pas tangible de l’Espai Barça, que culminarà amb la reforma del Camp Nou l’any 2023, és a punt de fer-se.

 

L’ambiciós objectiu del nou feu blaugrana és clar: dotar de vida l’escenari del filial masculí i de l’equip femení. Aquesta és la gran assignatura pendent del Miniestadi (els terrenys dels quals, per cert, seran envaïts pel nou Palau Blaugrana) i aquesta serà la gran missió a complir de l’Estadi Johan Cruyff. La construcció, no obstant això, portarà el nom d’un dels artífexs del millor Barça, d’una persona capaç de canviar la història d’un club i, per què no dir-ho d’un esport, així que el repte no és inassumible.Nou comentari