Món Esport
El Barça i Neymar, els que més faltes reben de la Lliga
  • CA

 

El Barça acostuma a tenir la possessió de la pilota en tots els partits que disputa. Amb més o menys èxit en la passada, amb major o menor precisió, l’equip blaugrana sol dominar el temps i l’espai a través de la circulació de l’esfèrica. D’esquerra a dreta, en curt i en llarg, el Barça segueix essent, i des de ja fa força anys, el conjunt amb el major percentatge de possessió de tota la Lliga. Concretament, és l’únic equip que supera la barrera del 60% en la mitjana general de la competició: un 61,7%. L’equip que el segueix, el Sevilla de Jorge Sampaoli, es queda amb un 57,5% de mitjana en aquesta estadística de possessió. El Reial Madrid de Zinedine Zidane, el líder de la Lliga i el conjunt que té l’èxit de passada més alt del torneig (86,5%, el Barça 86,4%), se situa en cinquena posició en l’apartat de la possessió, amb una mitjana del 54,6%. Poc li interessa al conjunt blanc tenir la pilota, mentre segueixi sumant punts i liderant la classificació.

Aquesta possessió blaugrana, a més, promou que l’equip barcelonista sigui qui més faltes rep de tota la competició. El Barça ha rebut 324 faltes en els 21 partits de Lliga disputats fins aquest dissabte, comptant les 18 provocades durant el partit davant l’Athletic Club de Bilbao, el que fa una mitjana de 15,4 per partit. Els equips que el segueixen són el Las Palmas de Quique Setién, amb 316 i la Reial Societat d’Eusebio Sacristán, dades que confirmen que els equips amb més intenció a l’hora de realitzar futbol ofensiu solen ser els més frenats de manera il·legal. El Sevilla és sisè, amb 294 faltes rebudes, i el Reial Madrid se situa en la desena posició, amb 285 faltes a favor.

 

Seguint en la mateixa línia, el Barça és qui disposa del futbolista professional amb més faltes rebudes de tota la Lliga. Aquest és, com no podia ser d’una altra manera, el brasiler Neymar Jr. El davanter blaugrana ha rebut 73 faltes en 17 partits disputats, 16 més que el migcampista del Betis, Petros Matheus, que en suma 57. Com a dada curiosa, Lionel Messi és el setzè jugador que més faltes rep, amb només 39, mentre que el madridista Cristiano Ronaldo n’ha rebut 26 (46è a la classificació).

Més retalls, més faltes

 

Neymar Jr no és només el jugador que més faltes provoca de tota la Lliga. La causa principal d’aquesta estadística recau en una altra dada, la dels retalls. El brasiler és qui més dribblings realitza, amb un total de 134. De fet, és l’únic que supera la xifra dels 100, per davanter Lionel Messi, que en suma 97 i de l’extrem del Sevilla Vitolo, amb 81 intents. L’èxit en aquests retalls també explica les faltes i les targetes provocades. Neymar Jr ha completat 86 dribblings exitosos del total de 134, el què significa un 64,1% de victòries. Messi també té una bona estadística, amb un 59,8% de retalls completats. D’altra banda, i molt avall a la classificació, Cristiano Ronaldo ha provat 29 retalls, dels quals només n’ha sortit beneficiat en 13 (un 44,8%).



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa