Món Esport
El Barça i el Madrid disputaran un nou prestigiós torneig mundial
  • CA

Un nou torneig de futbol internacional va prenent forma. Aquest dilluns, el portaveu del Barça, Josep Vives, ha admès que el club blaugrana dona suport -juntament amb d’altres clubs de primer nivell, com el Reial Madrid- al SúperMundial de Clubs proposat per la FIFA, un prestigiós torneig que substituirà la Copa Confederacions i el Mundial de Clubs, competicions també organitzades pel màxim organisme del futbol mundial i que reunirà els millors equips del planeta, en un trofeu sense precedents.

El SúperMundial de Clubs donarà el tret de sortida, si el Congrés de la FIFA agendat pel 12 i 13 de juny a Moscou ho aprova, l’estiu del 2021 i tindrà una durada d’uns 18 dies. El torneig es disputarà cada quatre anys, de la mateixa manera que ho fan les competicions de seleccions, però en aquest cas ho farà en els anys imparells, per no coincidir ni amb la Copa del Món, ni amb les copes continentals com l’Eurocopa o la Copa Amèrica.

 

Aquest torneig tindrà la participació de 24 clubs de tot el món. Dotze d’ells seran europeus i en la primera edició s’hi aplegaran tenint en consideració el seu palmarès i el prestigi internacional. El Barça, el Reial Madrid, el Manchester United, la Juventus, el Bayern de Munic o el Milan hi tenen la plaça pràcticament assegurada. A partir de la segona edició, però, la classificació es basarà en els títols dels quatre anys previs al torneig: els campions de la Champions League i l’Europa League disputaran el Mundial, mentre que la resta de participants europeus seguiran prenent-hi part en base al seu coeficient (rànquing de punts obtingut per mèrits històrics).

El dotze clubs restants sortiran de les altres confederacions continentals. Els quatre campions de la Copa Libertadores (Sud-amèrica), dos campions asiàtics, dos centre i nord-americans (CONCACAF), dos d’africans i una plaça que s’hauran de disputar un club sud-americà i un d’oceànic. L’equip número 24 l’aportarà el país organitzador del campionat.

 

Un màxim de cinc partits

 

El SúperMundial de Clubs ajudarà, també, a reduir el calendari esportiu. El torneig disposarà d’una fase de lligueta amb vuit grups de tres equips cadascun, amb només un partit entre ells, segons ha informat el diari britànic The Times. Els primers de grup es classificaran per als quarts de final. Amb aquest format, els equips disputaran un màxim de cinc partits: dos a la fase de grups, un a quarts de final, un a les semifinals i un a la final.

 

Beneficis d’entre 2.500 i 3.000 milions

 

La inversió inicial, prevista perquè l’efectuï un conglomerat d’empreses amb seu al Japó, l’Aràbia Saudita, Estats Units i els Emirats Àrabs Units, està fixada en uns 2.500 milions d’euros. I el càlcul aproximat de beneficis oscil·la entre els 2.500 i els 3.000 milions d’euros per edició, dels quals els clubs participants se’n repartirien al voltant del 75%. Per tant, la participació del Barça podria garantir-li a l’entitat blaugrana uns ingressos d’entre 78 i 94 milions d’euros cada quatre anys, en el cas que els clubs tinguessin un repartiment equitatiu.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa