Món Esport
El Barça guanya la guerra de les estelades
  • CA
 
Estelades al Camp Nou | EFE

 

L’estelada ja no està prohibida. Així ho han acordat FC Barcelona i UEFA en un pacte a partir del qual es revisarà la normativa a canvi que el Barça desisteixi del seu recurs davant el Tribunal Arbitral de l’Esport (TAS)

Mesura de gràcia del màxim estament del futbol europeu, que ha emès un comunicat ambigu, per tal de salvaguardar el seu honor, però que ha entrat en raó i s’ha compromès a absoldre l’estelada.

La UEFA, a través d’aquest comunicat, reconeix que les normes d’aquesta naturalesa no poden ser inamovibles i que poden i han d’evolucionar per reflectir la realitat de la societat en què vivim, on la llibertat d’expressió és un dret que ha de ser defensat i garantit.

“El Camp Nou és un temple de la llibertat”, ha proclamat el portaveu del club, Josep Vives. “Tanquem una carpeta difícil i complicada perquè per nosaltres era un dret innegociable, els socis podran anar al camp amb estelades amb total llibertat”, ha celebrat. 

L’estament esportiu parla de “sentit comú” per limitar les sancions a partir d’ara, però no indica explícitament que l’exhibició d’estelades quedi exonerada. El club té la certesa que no tornarà a haver-hi cap multa per l’exhibició d’estelades?, li han preguntat. “Si no, no ho hauríem fet”, ha respost de manera rotunda. 

 

El Barça tanca la carpeta de les estelades creant un grup de treball de manera conjunta amb la UEFA, altres clubs i federacions per tal de revisar el marc normatiu disciplinari i formular les recomanacions que corresponguin. 

 

Quants diners han costat finalment les estelades?

 

“Hem liquidat 80.000 euros a la UEFA: 10.000 per un partit davant el Manchester City, 30.000 per la final de Berlín i 40.000 pel Leverkusen”, ha explicat Vives, que ha assegurat que com a molt, el Barça n’haurà de pagar 75.000 € més. “En aquest sentit -el pagament de què queda de multa- som moderadament optimistes”, ha explicat. 

 

Els diners que queden per liquidar són els corresponents als partits contra l’AC Roma i el Bate Borisov. Per decidir-ho hi haurà un àrbitre (escollit de comú acord entre la UEFA i el club) que resoldrà aquests expedients. 



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa