El Barça guanya el primer Clàssic a Miami (2-3)

El Barça ha guanyat el primer Clàssic de la temporada. Un gol de Messi, un altre de Rakitic i l’últim de Piqué han noquejat el Madrid (2-3). El conjunt blaugrana s’ha proclamat campió de la International Champions Cup. El Hard Rock Stadium de Miami, habitual estadi dels Dolphins de l’NFL (futbol americà), ha estat l’escenari del Barça-Madrid més comercial de la història, preparat i adaptat a les particularitats del públic americà. El show final de pretemporada ha acabat amb victòria blaugrana.

S’ha entregat el Barça a l’espectacle yankee amb un inici fulgurant: Messi i Rakitic han posat el 2-0 al marcador al minut 6 de partit. Ha estat molt superior el conjunt blaugrana davant un Madrid destensat que ha jugat tancat al darrere i esperant per sortir al contraatac. Tot i que era un partit de pretemporada, els futbolistes blaugrana han posat tota la carn a la graella, a un partit d’anada i tornada i de domini blaugrana, on han brillat més les davanteres que les defenses.

Un clàssic sempre és un partit especial tot i jugar-se a Miami amb Marc Anthony actuant al descans. S’han vist entrades dures i picabaralles, sobretot entre Neymar i Carvajal, sospitós habitual en aquest tipus d’accions. Suárez ha protestat a l’àrbitre amb insistència i Rakitic s’ha arribat a encarar amb ell. El Barça ha aixecat el peu de l’accelerador i el conjunt blanc s’ha refet. Ha escurçat distàncies Kovacic amb un xut fort des de la frontal al minut 14 i ha empatat Asensio culminant un contraatac després que l’equip blaugrana llancés un corner.

L’empat l’ha trencat Piqué 5 minuts després de la represa, rematant a plaer una falta lateral. S’ha assenyalat l’escut, conscient que marcar-li al Madrid és maco fins i tot a la pretemporada. Una reivindicació de l’amor als colors, aspecte que no comparteix amb Neymar, a qui li ha demanat que esculli “si vol guanyar títols o diners”.

Neymar, últim partit com a blaugrana?

El jugador brasiler ha estat substituït al minut 72. Ho ha intentat el Malandro però només ha pogut fer una assistència. El de la canarinha podria haver disputat l’últim partit amb la samarreta del Barça. El crack anirà de Miami cap a la Xina per assistir a un acte comercial i el serial de l’estiu està a les acaballes, presumiblement, amb Neymar canviant Barcelona per París. El trident va jugar per primer cop contra el Madrid i és possible que avui hagin tancat el cercle, fixant els EEUU com la terra on es va trencar una de les millors davanteres de la història del futbol. A Madrid va començar la història i a Miami, Neymar, ha decidit tancar-la.