El Barça goleja a la festa de Messi (7-1)

El Barça ha golejat a la festa de Messi (7-1). Dos gols de l’argentí, dos del qüestionat Andre Gomes, dos de Paco Alcácer i un de Mascherano (el primer amb la samarreta del Barça, de penal) han tancat una nit rodona al Camp Nou. La golejada ha estat el llacet: el Barça ha sumat tres punts vitals el dia que el Camp Nou ha homenatjat el seu referent.

L’estadi blaugrana ha agraït a l’argentí els més de 500 gols que ha fet com a blaugrana, en especial el de l’últim partit al Bernabéu, que ha donat una vida extra al Barça. El gol de Messi a Madrid ha obert una nova lliga. Una competició reduïda, de cinc partits, sense marge d’error ni temps per les lamentacions.

El Barça ha guanyat a Osasuna, el cuer de la competició, i ho ha fet amb autoritat. No ha tingut compassió l’homenatjat, Leo Messi, que ha obert la llauna. L’argentí ha caçat el cuir a la zona de tres quarts amb la defensa descol·locada i ha encarat Sirigú, superant-lo picant suaument la bola. Era el tret de sortida de la festa del Barça en un partit poc exigent.

Ha coincidit en el temps el gol de Messi amb l’homenatge espontani de l’afició. Els membres de la grada d’animació han portat les seves samarretes de Messi i al minut 10 les han elevat al cel de Barcelona, imitant la llegendària celebració del crac al Bernabéu. El públic del Camp Nou ha cantat gol mentre imitava una imatge icònica que ja descansa a l’imaginari etern dels clàssics i del barcelonisme. La celebració de la pulga és la foto de la temporada juntament amb la del PSG.

Doblet d’Andre Gomes i Paco Alcácer

El portuguès, un dels blancs de l’afició blaugrana, s’ha reivindicat amb dos gols. Andre Gomes ha rematat dues boles a plaer, des del punt de penal, per fer el 2-0 i el 3-1. El migcampista ha fet el gol de la tranquil·litat després que Osasuna, a la represa, anotés de falta el 2-1 (Roberto Torres). Alcácer ha fet el 5-1 i ha tancat la golejada.

El segon gol d’André Gomes ha destapat el pot de l’eufòria barcelonista, que ha posat la directa per tancar el partit i enfonsar definitivament Osasuna. Messi, al minut 61, ha fet el 4-1. Ha ubicat amb suavitat i tendresa la pilota al fons de la xarxa des de la frontal, després d’arrossegar defensors amb múltiples fintes. Luis Enrique ha aprofitat l’avinentesa per substituir-lo i el feu blaugrana s’ha ensorrat per acomiadar-lo. Si algun dia va haver-hi dubtes són temps oblidats: estadi i jugador s’han demostrat amor etern en forma d’ovació.

Mascherano fa el primer gol amb el Barça

El Camp Nou ha esclatat: Mascherano ha fet el seu primer gol com a blaugrana! Denis Suárez ha forçat un penal i Rakitic ha agafat la pilota i l’ha entregat al jefecito, que ha acceptat el repte. L’ha xutat fort i pel mig, superant Sirigu. El Camp Nou ha enfollit amb el primer gol de l’argentí i els seus companys l’han felicitat entre somriures. Ja ho havia intentat més d’una vegada la plantilla culer i Mascherano no havia acceptat. Avui ha estat el dia: Mascherano ja ha vist porteria. El Barça ha celebrat la festa de Messi guanyant el primer partit de “la nova lliga”.