Món Esport
El Barça frena l’Acció de Responsabilitat i busca una victòria moral
  • CA

S’acaba el patiment per a les famílies dels exdirectius del Barça. El club, segons un comunicat emès aquest migdia, ha desistit parcialment de l’Acció de Responsabilitat contra la darrera junta presidida per Joan Laporta i només demanarà una sentència que resolgui si van existir, o no, pèrdues en el darrer mandat de l’expresident. En cap cas demanarà una condemna econòmica, ni tan sols contra els cinc exdirectius que van decidir no afegir-se al pacte signat pels altres dotze membres de la junta directiva.

En el comunicat, el club explicita que “aquest desistiment […] es refereix únicament a la petició de condemna al pagament de les quantitats que es reclamaven” i detalla que la decisió afecta també als cinc exdirectius no afegits prèviament al pacte. Tot i això, el Barça vol que l’Acció de Responsabilitat segueixi oberta per dirimir quin va ser, realment, el resultat econòmic del mandat de Joan Laporta. 

 

“El club manté la seva petició que l’Audiència Provincial es pronunciï sobre els paràmetres comptables que han de tenir-se en compte per concretar els resultats econòmics negatius […] i resolgui si els resultats negatius que es van generar durant el període de la seva gestió es quantifiquen de conformitat amb els comptes anuals aprovats per l’Assemblea de Compromissaris, sense excepcions”, manifesta.

Segons ha pogut saber El Món, els cinc exdirectius no afegits al pacte desconeixen l’escrit del Barça i, per tant, ignoraven la decisió del club de donar per finalitzada la pressió sobre l’anterior junta directiva i el seu patrimoni personal abans que es fes públic el pas definitiu. Joan Laporta, Rafael Yuste, Maria Elena Fort, Josep-Ignasi Macià i Xavier Sala i Martín, tot i no haver signat el text de conformitat, evitaran haver de respondre, en cas que el jutge sentencii que van existir pèrdues durant el seu mandat, amb diners de la seva butxaca.

 

D’aquesta manera, el procés iniciat ara fa set any i mig agafa un trencant gairebé definitiu. Les conseqüències d’unes possibles pèrdues durant el període 2003-2010 (el club afirma que són de 57 milions d’euros) es redueixen a la mínima expressió, tot i que el recurs d’apel·lació presentat pels cinc exdirectius seguirà el seu curs. Laporta i els seus quatre companys no van estar d’acord amb la primera sentència judicial, tot i la reformulació de comptes que va confirmar 4 milions de beneficis durant la seva gestió, i van interposar un recurs a l’Audiència Provincial per obtenir una victòria més ampla. Els exdirectius estan convençuts que els beneficis obtinguts durant el seu mandat són manifestament superiors.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa