El Barça femení es manté invencible al Miniestadi (3-0)

El Miniestadi ha viscut una tarda plàcida i assolellada de futbol. Les blaugrana s’han imposat al Rayo Vallecano (3-0) amb un magnífic gol de Patri Guijarro i dos a darrera hora d’Andressa Alves i Marta Unzue, conscients que han de seguir aquest camí si no volen perdre de vista el lideratge de l’Atlètic de Madrid. Els 564 espectadors del Mini han pogut veure com un Barça segur, estable i ben comunicat ha desactivat la confiança d’un Rayo a l’alça.

Descans per a Jenni Hermoso

La sorpresa en la convocatòria ha estat Jennifer Hermoso que, per decisió tècnica, ha descansat aquest cap de setmana per prevenció. L’equip està a punt de submergir-se en un tram clau de la temporada: la carrera pel títol de Lliga i el retorn de la Lliga de Campions al març amb la disputa dels quarts de final contra el Rosengard.

L’absència de Jenni l’ha cobert amb nota Andressa Alves amb l’ajuda de Mariona Caldentey i Alexia Putellas. Tot i així, l’autora de la primera ocasió de gol ha estat Marta Torrejón, qui ha enviat la pilota per sobre del travesser després d’una bona centrada d’Alexia. Les blaugrana han controlat la primera part amb bones combinacions que els han permès arribar amb facilitat a l’àrea rival. Per la seva banda, les madrilenyes han sortit amb un plantejament més defensiu i han generat poc perill. De fet, la portera culer Sandra Paños ha volat per aturar la primera oportunitat del Rayo.

El primer gol de Patri Guijarro

Control i precisió. Patri Guijarro ha avançat el Barça amb el seu primer gol de la temporada, després d’una assistència de Míriam i una bona jugada individual. La blaugrana ha controlat dins de l’àrea, ha retallat una defensa i ha xutat amb precisió al fons de la porteria. Andressa Alves, Vicky Losada i Alexia Putellas també han creat bones ocasions per ampliar el resultat abans del descans.

El tècnic Xavi Llorens ha refrescat l’equip a la segona part amb la incorporació de Leila Ouahabi, Ange Koko i Olga Garcia. La dinàmica ha estat la mateixa que en els primers 45 minuts, amb un Barça molt concentrat en defensa per evitar qualsevol error que els pogués suposar l’empat. Mentre que el Rayo ha patit per mantenir la pilota, les culers han tingut moltes opcions per anotar més gols, especialment les provocades per Ange Koko i Olga Garcia. Tot i així, qui ha aparegut per sentenciar el partit ha estat Andressa Alves a falta de dos minuts pel final. Ja en el temps afegit, Marta Unzue ha tancat el marcador amb el seu primer gol de la temporada.

D’aquesta manera, el Miniestadi es manté com a terreny talismà per a l’equip de Xavi Llorens en sumar-hi la sisena victòria de la temporada i, de moment, cap derrota. La setmana vinent les blaugrana visitaran el Saragossa en la vintena jornada de la Lliga.