Món Esport
El Barça femení comença l’any amb un partit clau contra el Llevant (16:00)
  • CA

El 2017 comença fort per les jugadores del Barça. Després de l’ensopegada contra l’Atlètic de Madrid (2-1) –que va situar l’equip en la segona posició-, les culers reben el Llevant, tercer classificat amb els mateixos punts, al Miniestadi (16:00 hores, Gol). D’aquesta manera, l’equip comença l’any amb un partit de màxima transcendència i l’últim de la primera volta, on la victòria és clau per no distanciar-se de les matalasseres, que ahir van guanyar contra la Reial Societat. El Barça va tornar a la feina el passat 2 de gener amb totes les jugadores disponibles, incloses les defenses Ane Bergara i Ruth Garcia que ja van rebre l’alta mèdica a finals d’any. 

Malgrat que l’equip ha tingut pocs dies per preparar-se, el tècnic Xavi Llorens pensa en positiu: “Tindrem davant un rival molt dur, amb dues puntes boníssimes i un treball tàctic impressionant. Hem de ser nosaltres i confiar en el que fem, treballant amb el segell del Barça”. D’altra banda, l’entrenador també té clar quins aspectes cal millorar per no tornar a caure en la dinàmica del final del 2016, on les blaugrana van sumar un punt de sis possibles: “Ofensivament hem de ser més valentes i descarades, sobretot en els metres finals. Demano velocitat en la circulació i convenciment. Defensivament hem ser més agressives i sense por, no ens hem de tirar enrere”. El cos tècnic podrà comptar amb les 24 jugadores que formen la plantilla i, per tant, n’haurà de descartar sis abans del duel

 

Per la seva banda, aquesta temporada el Llevant està tornant a mostrar la seva qualitat, després de quedar en quarta posició el curs anterior i de disputar la Copa de la Reina. Tot i que l’equip no va poder batre l’Atlètic de Madrid (5-0), el Llevant només ha ensopegat amb els empats contra la Reial Societat i l’Sporting de Huelva. Cal tenir en compte que les valencianes disposen d’un atac molt potent, format per Charlyn Corral i María José Pérez. La blaugrana Ruth Garcia ha afirmat, en la prèvia del partit, que “el Llevant està fent una bona temporada. Els números, la classificació i l’equip que tenen així ho diuen. No ens hem de descuidar de cap contrincant perquè tots seran complicats, encara que el nostre rival més difícil som nosaltres mateixes”.

Vuit partits sense perdre al Miniestadi

 

El Miniestadi és un camp talismà per al Barça femení. Entre aquesta temporada i l’anterior, l’equip encadena vuit partits sense perdre: cinc de la Lliga de Campions i tres de Lliga. En total, el balanç és de sis victòries i dos empats. D’aquesta manera, el Barça ha superat el BIIK Kazigurt (4-1), el Twente en dues ocasions (doble 1-0), el Saragossa (3-0), el FC Minsk (2-1) i la Fundación Albacete (7-0). D’altra banda, les culers han empatat contra l’Athletic Club (1-1) i el París Saint-Germain (0-0). De fet, en aquest últim partit davant les franceses, el Miniestadi va batre el rècord d’assistència en un partit de futbol femení, amb 8.369 espectadors

 

L’últim equip que va vèncer al Barça en aquest terreny va ser el Bristol Academy el 8 de novembre del 2014 (0-1), en l’anada dels vuitens de final de la Lliga de Campions. 



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa