Món Esport
El Barça fa història: ja ha guanyat més Clàssics que el Madrid
  • CA
Els jugadors del Barça celebren el gol de Rakitic al Bernabéu.
Els jugadors del Barça celebren el gol de Rakitic al Bernabéu. | EFE

El dimecres passat, el Barça es va classificar per a la final de la Copa del Rei i, de retruc, va aconseguir igualar un registre històric de Clàssics la balança del qual feia 87 anys que s’inclinava cap al costat del Reial Madrid. El conjunt blaugrana va aconseguir guanyar el seu etern rival per 95ª vegada i va empatar, d’aquesta manera, amb els triomfs dels madridistes davant els catalans. El número d’empats entre ambdós, evidentment, es va mantenir en 51, mentre el resultat global encara era lleugerament favorable als madrilenys (403-398).

 

En els darrers anys, el Madrid ha regnat a Europa, però ha naufragat a Espanya. Cal tenir en compte que, a la dècada dels 90, els blancs havien guanyat 9 Clàssics més que els blaugrana (67-58). Johan Cruyff va aportar moltes coses bones al Barça, però, sense cap mena de dubte, el caràcter competitiu que va adquirir l’equip és un dels aspectes més destacables. L’holandès, els seus deixebles Pep Guardiola i Frank Rijkaard i altres entrenadors com Luis Enrique o el mateix Ernesto Valverde han capgirat la situació.

 

Les coses comencen a canviar. I ho fan gràcies, en bona mesura, als extraordinaris registres culers al Santiago Bernabéu. Les xifres parles per si soles. Fins al 2003, el Barça només havia guanyat 13 partits contra el Madrid al Santiago Bernabéu. Des del 2004 fins al dia d’avui, els blaugrana s’han emportat 13 (és a dir, els mateixos que durant tot el segle passat) dels 25 que hi han disputat. L’última vegada, avui, ho ha fet amb molta més autoritat de la que ha palesat el marcador final.

 

Amb les victòries a la Copa i a la Lliga, el Barça ja pot presumir d’haver guanyat més Clàssics que el Madrid, a qui a més ha difuminat en només dies de les dues competicions espanyoles. 96 a 95; comença una nova era. Un cop més, els merengues ho hauran de fiar tot a la (saborosa, això sí) carta de la Champions League. Els últims anys la jugada els ha sortit bé, però caldrà veure si el conjunt de Solari s’aconsegueix refer de les dues dures estocades psicològiques que s’ha endut en menys d’una setmana.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa