El Barça expulsa cautelarment 20 socis i dues penyes pels incidents a Lió
Josep Vives, portaveu del Barça, en una imatge d’arxiu. | EFE

En la reunió de la junta directiva celebrada aquest dilluns, els dirigents del Barça han acordat “suspendre cautelarment i amb efectes immediats, un grup de 20 socis, de moment, i dues penyes” que haurien repartit entrades a aficionats radicals desplaçats a Lió. Aquests socis no podran tenir, a partir d’ara, entrades per partits del Barça ni viatjar amb els desplaçaments que organitza el club, una suspensió que, segons ha anunciat el portaveu del club, Josep Vives, també s’aplicarà per als partits que el Barça jugui com a local. És a dir, aquests aficionats queden exclosos dels partits que jugui el club blaugrana al Camp Nou i als desplaçaments. 

 

Vives ha reconegut que el club ha detectat que hi ha algunes penyes que han repartit les entrades que havien rebut del Barça a aficionats radicals. El portaveu de l’entitat ha assegurat que el club ja fa temps que col·labora amb la policia per tal d’evitar la presència de radicals als seus partits i ha reiterat la pisició del club, que està “compromès en eradicar qualsevol forma de violència”. 

 

Aquest és el comunicat del club en relació a les mesures preses després dels fets succeïts a Lió

 

La Junta Directiva ha estat informada de tots els detalls en relació amb els incidents que van ocasionar un grup d’aficionats radicals del Barça en el decurs del desplaçament a Lió, amb motiu del partit de la UEFA Champions League contra l’Olympique. La Junta condemna aquests fets i lamenta molt les molèsties i el mal tràngol que van patir la resta d’aficionats desplaçats. La Junta té un compromís absolut amb la lluita per erradicar qualsevol comportament violent, sigui on sigui, i per garantir que els desplaçaments amb qualsevol equip del Club es puguin desenvolupar de manera confortable, pacífica i segura.

 

 Per aquest motiu va implementar immediatament un paquet de mesures. A hores d’ara, tot i que el procés d’identificació dels participants en els incidents encara no s’ha completat, ja s’han pres algunes mesures cautelars en relació amb les persones ja identificades. Basant-se en la informació obtinguda, el Club ha suspès cautelarment, i amb efectes immediats, un grup de socis i dues penyes per accedir a entrades i per als desplaçaments que organitza.

 

 Un cop finalitzat aquest procés, que està sent compartit amb la Comissió de Disciplina del Club, s’emprendran les accions disciplinàries oportunes pel que fa a tots aquells que ostentin la condició de soci. De la mateixa manera, la Confederació Mundial de Penyes, que té delegada la gestió del repartiment de localitats als penyistes, seguirà el mateix procediment en relació amb tots aquells que tinguin la condició de penyista. En aquests moments la Confederació està elaborant un protocol que incorpora més mecanismes de control i supervisió de les entrades que s’assignen als penyistes, i tot un seguit de mesures sancionadores.

 

 Finalment, la Junta també ha estat informada del contingut de la queixa formal que es va traslladar a la UEFA com a organitzadora de la competició. En aquest escrit el Club recorda, entre altres extrems, que es va oposar radicalment a la decisió presa per la policia francesa d’acord amb els responsables de l’Olympique, i que va permetre que un grup d’aficionats radicals, que havien viatjat sense entrada, poguessin accedir a l’estadi i s’ubiquessin a la zona reservada als nostres aficionats.Més notícies

Nou comentari