Món Esport
El Barça esclafa el Depor i arriba al Clàssic a 11 punts del Madrid (4-0)
  • CA

 

El Barça arriba al Clàssic a 11 punts del Madrid. Els del txingurri han guanyat al Dépor a casa (4-0) amb gols de Suárez i Paulinho i sembla fins i tot grotesc parlar de passadissos d’un a l’altre amb la diferència abismal pel que fa a punts i estat de forma que hi ha entre el Barça i el Madrid. No pateix el Barça, que madura els partits i els guanya amb una solvència que atemoreix els rivals, gairebé sense despentinar-se, només aturat pels pals (fins a cinc vegades ha xocat el Barça amb la fusta) i les decisions inexplicables dels àrbitres. 

El conjunt blaugrana s’ha vist de nou perjudicat per Mateu Lahoz. Un altre cop un gol perfectament legal ha estat invalidat per la mala vista d’un àrbitre i per l’absència de l’ull de falcó, l’únic estri de justícia futbolístic instantani, l’únic element tecnològic que no admet dubte enlloc, excepte a Espanya, que té clar que no l’instaurarà per motius econòmics. El Barça no mereix una Lliga i un futbol amb dirigents tan mediocres, ancorats a l’edat de pedra, moguts únicament per grans tiberis i l’interès personal, la (presumpta) corrupció i la ineptitud.

Aquest cop no ha estat decisiva la decisió de Mateu Lahoz, ja que el conjunt blaugrana ha encarrilat el partit a la primera meitat gràcies als gols de Suárez i Paulinho. La llauna l’ha obert l’uruguaià al minut 29. Suárez continua silenciant els crítics: porta sis gols als últims cinc partits. No ha notat el conjunt barcelonista l’absència d’Alcácer, que ha caigut lesionat a la primera meitat. Són una piconadora els culers, que ja estan a 11 punts del Madrid i poden sortir a 14 del Bernabéu, distància gairebé insalvable: el Barça només ha perdut sis punts en aquesta primera volta. 

Pals a les rodes de Messi

 

I encara podrien ser més si Messi no portés 14 pals aquesta temporada. Fins a tres vegades ha estavellat la pilota contra la fusta el jugador argentí. Primer contra el travesser, després ha servit assistir Paulinho, que ha fet el 2-0, i per últim al llançament d’una falta lateral. No ha sucat el crac argentí el dia que ha celebrat, amb el públic del Camp Nou, la seva quarta Bota d’Or. Fins i tot ha malbaratat un penal, provocat per Suárez i aturat per Rubén, desesperant el geni blaugrana, que haurà de redimir-se a Chamartín. 

Ho ha intentat tot Messi però s’ha aprofitat del seu frenesí Paulinho, autor també del 4-0, aprofitant de nou una rematada refusada pel pal, aquest cop de Jordi Alba. Abans, Suárez, amb una nova mossegada, havia anotat el 3-0. Una jugada iniciada per un majestuós Iniesta que tornava de lesió, ha acabat als peus de Sergi Roberto, que des de la banda dreta, ha posat una centrada rasa perquè Suárez, de primeres, com al primer gol, anotés el tercer blaugrana. Ha pogut signar un hattric però s’ha equivocat a l’hora de retallar al porter quan tenia tota la porteria per ell sol. 

Ha guanyat el Barça i ho ha fet com el líder autoritari que és: sense donar opcions al rival i donant un cop de puny sobre la taula abans del Clàssic. El Barça és sòlid i visitarà el Bernabéu amb la possibilitat de sortir del Clàssic a 14 punts de distància del Reial Madrid. Un avantatge que arruïnaria les vacances de Nadal a la Casa Blanca i permetria al Barça afrontar el tram decisiu de temporada amb la meitat de la Lliga a la butxaca. 
 



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa