Món Esport
El Barça es frega les mans: els increïbles registres de De Jong a Holanda
  • CA
De Jong, durant un partit de l'Ajax.
De Jong, durant un partit de l’Ajax. | Europa Press

“Si tinc estil Barça? Això ja ho veurem quan jugui al Camp Nou”, va assegurar Frenkie De Jong en la primera entrevista com a jugador del Barça als mitjans del club. El migcampista holandès, amb qui el barcelonisme té posades totes les expectatives del món, es va mostrar cautelós i no va voler aventurar-se a res per evitar frustracions futures. El temps dirà si les qualitats que té per triomfar com a blaugrana tenen continuïtat en la realitat (o bé s’esvaeixen), però la realitat és que les seves estadístiques en la seva darrera temporada a l’Ajax criden a l’optimisme.

 

Només cal fer un cop d’ull al seu últim partit, el que el seu equip va guanyar còmodament a l’ADO Den Haag, dotzè classificat de l’Eredivisie holandesa, per 1-5. La jove perla de només 21 anys va fer una assistència, 108 passades amb un 94% d’encert, quatre passades de mèrit, vuit driblatges de vuit intents, tres entrades amb èxit, dues recuperacions i cinc pilotes aèries guanyades. No va apuntar-se cap dels cinc gols que va ajudar el seu equip a continuar perseguint el líder PSV Eindhoven (a qui tenen a només dos punts), però va ser una de les claus del triomf dels d’Amsterdam. De Jong, com Sergio Busquets, és d’aquells futbolistes que no necessita marcar per ser vital en un conjunt.

 

La seva extraordinària temporada, que va captar l’atenció dels millors clubs d’Europa, està fascinant Holanda. I no n’hi ha per menys. En 21 partits, De Jong ha fet tres gols i ha repartit dues assistències, xifres no excessivament elevades, però ha estat clau en la construcció ofensiva de l’Ajax, ja que fa una mitjana de 91 passades per partit (amb un 90,92% d’encert), ha entregat fins a 34 passades de mèrit –aquelles que no es poden considerar assistència perquè el davanter falla o perquè la decideix entregar a un altre company d’equip– i ha completat 54 driblatges. No és estrany que als aficionats del Barça se’ls dibuixi un somriure en imaginar-se un mig del camp format per Busquets, Arthur i el mateix De Jong.

 

Tampoc és estrany que els rivals l’identifiquin com al millor jugador de l’Ajax. És una mena de futbolista que destaca més a ulls d’entrenadors i esportistes, perquè el gaudeixen o el pateixen, que no pas als dels afeccionats. Sense anar més lluny, Antoine Griezmann ha assegurat en una entrevista a Oh my goal que De Jong és el millor jugador contra el qual s’ha enfrontat mai (es van veure les cares en un partit de la UEFA Nations League entre les seleccions holandesa i francesa): “El vaig pressionar durant tot el partit però no vaig aconseguir prendre-li cap pilota”.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa