Món Esport
El Barça és el campió europeu amb el valor econòmic més alt
  • CA

El Barça és el campió de lliga europeu que més factura, però no el que més benefici té a final de temporada. Un estudi de la consultora KPMG ha conclòs que el club blaugrana segueix per darrere el Bayern de Munic en la classificació de beneficis al tancament de l’exercici econòmic, tot i que es manté en la primera posició pel que fa el valor global de l’entitat i de la plantilla professional. Els barcelonistes va facturar la temporada 2015-16 un total de 620,2 milions (un 11% més que l’anterior), amb un benefici de 28,8 milions d’euros a final d’exercici, mentre que el Bayern segueix creixent amb 529 milions d’ingressos ( 25%) i 33 milions d’euros de benefici. 

El club que menys ingressa, el PSV és, a la vegada, l’entitat campiona que més creix, amb un augment del 48% respecte la temporada anterior. Tot i això, l’equip holandès no ha arribat als 100 milions en ingressos, amb una facturació de 95,3 milions d’euros i uns beneficis de 4,3 milions al final de l’exercici.

 

 

 

Benefici net (2015-16)
Create bar charts

 

L’empresa KPMG ha fet públic el seu estudi basat únicament en els campions de lliga de vuit països: Alemanya, Anglaterra, Espanya, França, Holanda, Itàlia, Portugal i Turquia. De tots ells n’extreu conclusions d’interès com els ingressos, els beneficis, el valor de club i plantilla i l’assistència mitjana als estadis, on el Barça ocupa la sisena plaça dels vuit equips guanyadors del títol, amb un 79% de mitjana en l’aforament total.

L’estadi amb més espectadors és l’Allianz Arena de Munic, amb un 100% de l’assistència, seguit del King Power Stadium, del Leicester City (99%), el Parc dels Prínceps, del PSG (96%) i el Philips Stadion de PSV (96%). El Juventus Stadium acumula un 93% de mitjana en l’aforament de la temporada 2015-16, el Camp Nou un 79%, l’estadi Da Luz del Benfica, un 77%, i tanca la llista el Vodafone Arena del Besiktas, amb tan sols un 53% de mitjana.

 

 

 

Assistència als estadis (2015-16)
Create bar charts

 

Si algú volgués comprar el Barça, KPMG creu que l’interessat hauria d’abonar una quantitat propera als 2.758 milions d’euros, una xifra molt superior a la del seu principal perseguidor, el Bayern de Munic, amb una valoració global de 2.153 milions d’euros. L’equip campió de lliga amb menys valor econòmic és el PSV Eindhoven, amb 175 milions d’euros. Cap dels altres equips (Besiktas i Leicester City no han facilitat dades) supera els 1.000 milions de valoració global, ni tan sols la Juventus o el PSG, que es mantenen amb 983 i 843 milions, respectivament.

 

 

 

Valor econòmic de club
Create bar charts

 



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa