El Barça es deixa mitja lliga a Vila-real (1-1)

El Barça s’ha estavellat a Vila-real. El conjunt de Luis Enrique només ha pogut superar el mur defensiu groguet (1-1) al minut 89, gol insuficient, i ja té al Madrid a cinc punts de distància, els blancs amb un partit menys.

El Barça s’allunya de la Lliga, tot i la millora palpable en el joc. És un resultat que costarà digerir, ja que ha estat un bon partit dels blaugranes, com a mínim, en l’aspecte ofensiu. El resultat no serveix als blaugranes, que veuen com el Madrid tira endavant els partits amb facilitat mentre a ells els costa un munt.

Ni la combinació Iniesta-Messi ha servit per destarotar la línia defensiva del Vila-real. Com més s’apropen més al·lucina el seu futbol, fabricat en una rajola, de primeres, gairebé a la velocitat de la llum. Però ni això ha servit per superar el quart classificat de la Lliga.

A la festa dels dos baluards de la Masia s’han sumat Neymar i les seves conduccions des de l’esquerra. Res ha servit per superar Asenjo, que només ha recollit la pilota de la seva xarxa al minut 89. Messi ha enviat a l’escaire una falta des de la frontal per arreplegar un punt (insuficient) de la Plana.

Neymar ha fallat un gol pràcticament fet al minut 12, després d’una gran assistència de Messi picant la pilota per sobre de la defensa. També ho ha intentat al 33′, des de la frontal, amb un xut sec i fort que ha sortit fregant el pal. Messi ho ha intentat de totes les maneres, fins i tot amb el cap, al vorell del descans.

Tampoc ha servit per batre Asenjo. El Barça s’ha desplegat en atac i s’ha descuidat en defensa. Ha patit el conjunt blaugrana amb els contraatacs del conjunt local. El Barça ha merescut molt més però si no ha rebut més gols, ha estat gràcies a Gerard Piqué.

El central català ho ha tallat tot a la primera meitat però no ha pogut evitar el gol de Sansone a la segona part. Una pèrdua de Digne quan intentava entregar la pilota a Andrés Iniesta ha propiciat un contraatac letal del conjunt de la Plana.

Sansone s’ha escorat al vèrtex dret de l’àrea, superant en una cursa diabòlica a Mascherano i a Neymar, el jugador blaugrana que més ràpid ha baixat. Ni l’esforç de Neymar ni la contemporització dels centrals han evitat que el davanter del Vila-real superés a Ter Stegen.

El Barça ho ha intentat per activa i per passiva però no ha pogut superar el millor mur defensiu de la Lliga. Ni Neymar ni Messi han estat encertats a les rematades. Tampoc Suárez, frustrat des que ha tornat de vacances. Messi ha pogut empatar en dues oportunitats, al 73 i al 74. No hi havia manera.

L’argentí ha fet xocar el cuir amb el pal en un remat preciós que no ha entrat de miracle. El Vila-real s’ha encomanat a tot: al seu porter, als pals, a la sort i a Iglesias Villanueva. L’àrbitre s’ha tornat a empasar un penal clamorós de Bruno Soriano, que ha fet la millor aturada del partit. El col·legiat estava davant però no ha volgut assenyalar penal.

El golàs de Messi, de falta, al minut 89, impossible d’aturar per Asenjo, ha estat una capa de maquillatge al resultat, que a efectes pràctics, és una derrota. El Barça no ha pogut guanyar tot i deixar bones sensacions i ja és tercer a la classificació. Els de Luis Enrique cada cop tenen menys marge de maniobra. Ni el bon joc calmarà l’ambient: El Barça ha començat a perdre la Lliga a Vila-real.