Món Esport
El Barça es declara “víctima” en el cas dels columbaris
  • CA

 

El Barça i Bartomeu hauran de declarar com a investigats el proper 9 de juny pel cas dels columbaris. El Jutjat d’Instrucció número 7 de Barcelona ha citat el club, l’exdirectiu Toni Freixa i el president blaugrana per un presumpte delicte d’estafa. Tot i aquesta imputació, el portaveu de la junta directiva, Josep Vives, ha defensat que el Barça “se sent víctima” de l’estafa. “S’ha utilitzat la imatge del Barça i el club ha vist frustrada una opció de negoci”, ha lamentat Vives. 

L’operació va començar l’any 2011 quan Toni Freixa, aleshores directiu del club blaugrana, va proposar al departament de màrqueting el negoci dels columbaris. Freixa va fer arribar la proposta de Santiago Bach, administrador de l’empresa Espai Memorial Barcelonista S.L, de la companyia GIEM.

 

El Barça va cobrar (presumptament) un milió d’euros de GIEM Sports per aquest servei. GIEM va començar la venda dels espais a petits inversors, dels quals va cobrar la corresponent tarifa. Tot i això, el projecte no va prosperar. Santiago Bach fins i tot va vendre columbaris després de l’emissió d’un informe desfavorable de l’Ajuntament de Barcelona. El Barça (i Bartomeu) estan acusats de cobrar aquest milió coneixent que l’ajuntament havia denegt la llicència per construir l’espai funerari. 

 

 

El Barça es desmarca de l’acusació: “Al club no li agrada estar implicat en qüestions judicials i menys en l’àmbit penal. Som on som i seguirem lluitant. A la qüestió dels columbaris ens sentim víctimes: s’ha utilitzat la imatge del Barça i el club ha vist frustrada una opció de negoci. Tenim un pagaré sense cobrar. Som molt transparents: el club en aquest cas és víctima i en cap cas còmplice“, ha defensat Josep Vives. 

 

Opinió del club sobre les novetats del Cas Neymar 

 

“Llegint l’auto de De la Mata vaig veure que en 25 folis intentava justificar que no hi ha raó per jutjar-lo per la via penal. Són qüestions que no ens cal ni analitzar: el jutge no veu indici de delicte penal. Farem el de sempre: defensar-nos a partir de l’honorabilitat”, ha defensat el portaveu blaugrana. 



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa