El Barça es congela contra el Celta (2-2)
Paulinho lamenta una oportunitat perduda contra el Celta de Vigo
Paulinho lamenta una oportunitat perduda contra el Celta de Vigo | EFE

El Barça s’ha congelat contra el Celta i cedeix dos punts contra l’equip de Juan Carlos Unzué (2-2). Els blaugranes han remuntat el 0-1 incial de Iago Aspas amb gols de Messi i Suárez però Maxi Gómez ha empatat al minut 70. Els blaugranes no han tingut sort i, tot i tenir un munt d’oportunitats per emportar-se els tres punts, Ter Stegen ha hagut d’aparèixer de nou per salvar un punt a l’estadi. Messi ha tingut una falta a la frontal a l’última acció però no ha aconseguit ficar-la entre els tres pals i l’equip d’Unzué s’ha emportat un punt valuós del Camp Nou.

El fred que assola Barcelona ha afectat l’assistència del Camp Nou. Ambient gèlid al barri de les Corts del qual s’ha contagiat l’equip a l’inici, adormit en una matinal de dissabte gèlida. No ha despertat el conjunt culer fins que ha rebut el primer cop, el gol de Iago Aspas, que feia saltar la sorpresa al Camp Nou. El Celta ha enganxat desprevinguda la defensa culer i una internada per banda dreta d’Aspas l’ha finalitzat Maxi Gómez. Ter Stegen ha salvat la primera rematada amb un peu miraculós fent una de les aturades de la temporada però no ha pogut salvar el rebuig, rematat a plaer per Iago Aspas, un dels grans botxins del Barça els darrers anys.

Aleshores s’ha despertat l’equip del Txingurri, esperonats per Messi, que ha igualat el partit només dos minuts després. L’argentí ha iniciat la jugada i l’ha posat per Suárez, que a la frontal, ha tirat una paret amb Paulinho. La passada del brasiler ha quedat llarga i ha arribat a Messi, que des de la segona línia, ha posat la bota per arreglar el desgavell que suposava el gol dels gallecs. Messi ha tornat a marcar cinc partits més tard i ha deixat un reguitzell de detalls preciosistes més enllà de la seva vital influència a l’atac barcelonista.

Ha seguit atacant el Barça. Ho ha intentat Suárez, que ha estat a punt d’avançar els blaugranes abans del descans. Al charrúa li han anul·lat un gol per fora de joc que no era i ha creat un parell d’ocasions perilloses. També ho ha provat Paulinho amb un cop de cap entrant des del darrere, especialitat de la casa, rematada desviada per Rubén. Ha estat ja a la segona meitat quan Suárez ha posat distància (63′) rematant a plaer una jugada magnífica de Messi i Jordi Alba. La visió perifèrica del crack argentí (destacada a la prèvia per Valverde) ha assistit Jordi Alba que, arribant a línia de fons, ha col·locat la bola als peus del matador uruguaià, que no ha perdonat.

Respirava el Barça i ha trobat espais: generant oportunitats a partir de la batuta de Messi, la insistència de Suárez i l’arribada per sorpresa de Paulinho. S’ha crescut el Barça i en una acció aïllada el Celta ha enganxat un contraatac fatídic pels interessos barcelonistes. Ha estat valent l’equip d’Unzué i ha obtingut el premi al 70′. Iago Aspas ha guanyat en cursa a Umtiti, que ha patit una lesió muscular, i ha assistit per Maxi Gómez. El Toro de Paysandú ha rebentat el cuir i ha posat taules, petrificant el Camp Nou.

No ha tingut sort el Barça, que ha vist com Umtiti es lesionava i Piqué estampava una pilota al pal quan faltaven 15 minuts pel final. Una acció d’estratègia ha deixat el central català sol davant el porter i quan ja l’havia driblat ha estavellat la bola al pal i l’ocasió s’ha perdut, desesperant una afició destemprada davant el contratemps generat pels celtinyes. També l’ha tingut Messi, que ha prolongat amb el cap una rematada de Denis que havia sortit trasquilada. Ha pogut guanyar el Barça però si suma un punt és en part gràcies a Ter Stegen, imperial, que ha tret una mà meravellosa a Pione Sisto per evitar el 2-3. El Barça ha merescut guanyar però la sort no ha acompanyat els culers, que tornen a deixar-se dos punts a la Lliga.