Món Esport
El Barça entra en un forat negre a París
  • CA

A la ciutat de la llum i les idees, el Barça s’ha quedat a les fosques, gairebé dins un forat negre, superat de cap a peus per un gran PSG. L’equip d’Unai Emery, aquest any sí temible, ha passat per sobre dels blaugranes, tant quan els han pressionat com quan els han esperat. Els primers 20 minuts han estat un malson per al conjunt català, incapaç de sortir del propi camp, amb múltiples pèrdues i cedint fins al 66% la possessió. Una dada gairebé inèdita. Després, quan els locals s’han tirat enrere, també ho han fet millor, sortint com a llops a la contra i sense passar problemes en defensa. El segon temps gairebé ha estat un calc del primer i del 2-0 s’ha passat al 4-0. Lesiu i dolorós.

A Unai el pla li ha sortit perfecte i ha sabut trobar les escletxes del Barça. Les passades interiors a Di Maria i Draxler i les pujades dels laterals han descomposat el mig del camp i la defensa visitant. Verratti –quin motor i quin criteri!- i el pivot Rabiot –21 anys, atenció el seu partidàs- han dirigit des de l’eix amb eficàcia i fins i tot elegància. Però el drama del Barcelona no només s’explica tàcticament sinó a tots els nivells, per intensitat, passió i físic. Totes les pilotes dividides les han guanyat els francesos, quasi tots els duels individuals i la circulació barcelonista ha estat de partit amistós. Per no tenir no ha tingut ni sort, amb un cop de cap d’Umtiti al pal a 10 minuts del final.

 

Res ha funcionat. Iniesta ha semblat amb poc ritme, el trident gairebé ha estat desaparegut a excepció de Neymar, que mig lesionat no ha parat d’intentar-ho, Piqué ha estat lluny del seu lideratge. Tot molt tou per l’exigència del duel parisenc i un PSG amb les idees claríssimes i quasi es pot dir que amb les cames més joves. En canvi, els d’Unai han suplert dos experts com Motta i sobretot el central i capità Thiago Silva amb dos homenets que se’n sentirà a parlar: Quipquembe i Rabiot. El 4-1-4-1 defensiu, fent l’acordió, està perfectament treballat pel tècnic basc, que al contrari del desembre ha aconseguit encaixar les peces.

L’amplitud de la derrota, tant en el marcador com en el joc, obligarà a una profunda reflexió al vestidor del Barça. Hi ha clatellades que deixen marca i la d’aquesta nit és una d’elles. I sobre la gespa de París, amb una sinceritat sorprenent, potser inevitable per la evidència del que s’havia vist, Sergio Busquets ha estat el primer en parlar clar: “Han sigut molt millors… Ens han superat en el plantejament tàctic i físicament. No havíem planejat el partit així. Ens han sorprès”, cosa que deixa en mal lloc a Luis Enrique. La remuntada? “No mentiré, és molt difícil, però com a mínim ho hem d’intentar”, ha afegit el de Badia. La sagnant ferida avui sembla important.  



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa