El Barça empata contra Las Palmas i deixa la Lliga en un puny (1-1)

El Barça ha empatat a l’estadi de Las Palmas i perd dos punts d’or abans de rebre l’Atlètic de Madrid al Camp Nou. S’obre la Lliga gràcies a una mala segona part i a un penal que s’ha inventat Mateu Lahoz, que han provocat l’empat (1-1, Messi i Calleri) dels culers contra els canaris. Sempre ha de ser protagonista Mateu Lahoz per davant dels futbolistes i avui li ha tocat rebre al Barça, víctima habitual de les canallades del pitjor àrbitre de Primera Divisió. Encara ningú entén què ha xiulat Lahoz i el Barça, que ha fet una molt mala segona part, s’ha deixat punts i deixa la Lliga en un puny abans de jugar-se-la contra l’Atlètic.

Ha dominat a la primera meitat el Barça, impulsat per un Messi tot-terreny. Ha trobat espais el 10 blaugrana a l’esquena del mig del camp insular, amb metres per córrer i pensar. Ha assistit a Suárez al minut set i ha forçat dues faltes a la mitja lluna, una d’elles transformades de manera magistral. Ha estat un nou truc de l’astre argentí a pilota aturada: després d’imitar a Ronaldinho contra el Girona ha tornat a repetir un dels seus llançaments preferits, a l’escaire defensada pel porter, amb potència, impossible d’aturar per Chichizola.

No ha sentenciat el conjunt blaugrana quan ha pogut fer-ho, ofegant Las Palmas amb la pressió alta, impossibilitant la sortida de pilota de l’equip de Paco Jémez. Ha pogut fer-ho al vorell del descans. Aleix Vidal ha prolongat el cuir cap a Suárez i el porter de l’equip canari ha sortit de l’àrea per refusar la pilota. Chichizola ha impactat amb el peu i just després amb la mà, tallant una jugada clara de gol. Mateu Lahoz ha xiulat el final de la primera part, desfermant la ira dels culers i, sobretot, d’Ernesto Valverde.

El show de Mateu Lahoz

L’àrbitre valencià ha sortit a la segona meitat decidit a reanimar la Lliga. I ho ha aconseguit: Mateu s’ha inventat un penal en contra del Barça perquè Las Palmas empatés el partit. Ningú sap encara que ha xiulat Mateu. L’única acció punible ha estat una falta en atac dels insulars contra Vermaelen, però Mateu ha assenyalat el punt de penal. Ningú sabia si ha xiulat falta de Vermaelen, de Roberto o unes mans (absolutament involuntàries i inevitables) de Digne. Lahoz té ganes de sortir a la televisió. Sabia que feia més de dos anys que no li xiulaven un penal en contra (a la Lliga) al Barça. Volia xiular-lo i ho ha fet, tot i que no hi havia cap jugada conflictiva a l’àrea culer. L’ha transformat Calleri amb una gran definició a l’escaire i el Barça ha quedat descol·locat.

No s’ha trobat l’equip a la segona part, incapaç de trenar jugades. Ha quedat en shock després del descans i els canvis, Coutinho, Rakitic i Dembélé, no han reanimat els companys. Ha notat el Barça l’efecte aspirina de Coutinho, que ha generat dues accions de perill dins l’àrea canària. Després ha passat a fer d’Iniesta i s’ha diluït com un sucre. No ha comparegut tampoc Dembélé, errant gairebé totes les vegades que ha tocat la pilota, només filtrant una centrada que no ha pogut controlar Suárez. El Barça ha empatat per culpa de Mateu Lahoz -que s’ha inventat un penal- i per culpa d’una mala segona part. L’equip no ha comparegut a l’insular de Gran Canària els darrers 45 minuts i es deixa 2 punts d’or abans de rebre el segon classificat, l’Atlètico d’Antoine Griezmann, al Camp Nou.