El Barça, eliminat de la Champions League amb el cap ben alt (0-1)

Com dictava la lògica futbolística posterior al sorteig i prèvia a l’eliminatòria, el Barça no ha pogut obrar el miracle i ha quedat eliminat de la Lliga de Campions femenina en uns quarts de final on ha fet un pas endavant en la cursa per equiparar-se als grans equips europeus i en un Miniestadi que ha ofert la millor entrada de la seva història en un partit femení: 12.178 espectadors. Davant l’Olympique de Lió (0-1), el millor club del continent i quatre vegades campió de la Women’s Champions League, el Barça ha competit a gran nivell, però no ha pogut remuntar el mínim resultat de 2-1 del partit d’anada. Un gol fantasma -innexistent- de Le Sommer ha privat les catalanes de ser a les semifinals.

Com ja succeí al Groupama Stadium, el Barça ha sabut aguantar les embestides de l’Olympique de Lió amb molta fermesa. Màxima concentració i una bona defensa que ha impedit que les campiones d’Europa se sentissin clarament superiors en àrea contrària. Tot i disposar d’ocasions, sobretot en una primera rematada perillosa als cinc minuts de partit, que Sandra Paños ha salvat amb una gran estirada, les franceses no han semblat tenir poder en terreny contrari, com sí que n’han tingut en el còmput general de l’enfrontament, sobretot en àrea pròpia i en la zona del mig del camp, on han estat capaces de moure la pilota amb molta més clarividència que les blaugrana.

Liderades per Dzsenifer Marozsan, la gran protagonista local del partit d’anada, les lioneses han estat les clares dominadores del duel, però el plantejament de Fran Sánchez -avui en un dibuix 4-2-3-1 amb Duggan com a única davantera- ha minimitzat les seves forces, físicament i tècnica per sobre de les blaugrana. Tot i això, l’Olympique de Lió ha estat superior i ha merescut la victòria, almenys fins ben iniciada la segona part. Val a dir que les catalanes no han xutat ni una vegada a porteria.

Amb el Barça defensant-se i les franceses fent un pas endavant, pressionant les catalanes ben a prop de la seva àrea, el Lió ha trobat un premi merescut, però injust. En un còrner a l’esquerra de Paños, Le Sommer ha sorprès la defensa amb una rematada de cap que s’ha estavellat al travesser. En la baixada, l’esfèrica no ha entrat i la defensa barcelonista l’ha poguda rebutjar. Però l’àrbitre, a instàncies de la seva assistent, ha donat el gol per vàlid. Un gol que ha obligat el Barça a estirar les línies. Necessitava dos gols per forçar la pròrroga. Dos gols que no han aparegut. Les culers s’han buidat, però no han trepitjat l’àrea visitant amb perill i diuen adéu al somni de la Lliga de Campions.