El Barça desapareix a Manchester (3-1)

El Barça ha caigut a l’Etihad després de veure els millors minuts del conjunt blaugrana aquesta temporada. Un Barça sòlid i perillós ha desaparegut incomprensiblement quan més estava collant al City de Guardiola, que ha revifat i ha remuntat (3-1) gràcies a dos gols de Gundogan i un de Kevin de Bruyne.

Ha començat avançant-se el Barça per mitjà de Leo Messi. Al minut 21 l’argentí ha culminat una contra conduïda per Neymar ajustant la pilota al pal després d’un meravellós control orientat. 7 gols en tres partits porta el 10 blaugrana a la màxima competició continental. Els blaugranes han trencat el gel del partit amb un contraatac mortífer però ha dominat els següents 20 minuts amb un futbol exquisit, dels millors minuts del conjunt de Luis Enrique aquesta temporada.

A punt ha estat de fer gol Neymar, percutor a la banda esquerra amb un bon André Gomes. També Suárez, que no ha arribat a rematar entre els tres pals un ‘alley-hoop’ de Sergi Roberto a Messi. Durant 20 minuts el Barça ha tancat el conjunt de Guardiola a la seva àrea, incapaç de trenar dues passades seguides.

Quan millor estava jugant el Barça, el City ha empatat gràcies a un contraatacGundogan ha rematat una pilota perduda per Sergi Roberto. És curiós com, els contraatacs han esperonat els dos equips del planeta que menys acostumen a utilitzar-los i a fer-ne bandera.

A partir d’aquest gol ha desaparegut el Barça. S’ha dissolt com el sucre a l’aigua i ha cedit terreny al City, que s’ha crescut davant el seu públic. Els homes de Guardiola han passat per sobre dels jugadors blaugranes, que no han comparegut a la segona meitat.

De Bruyne fa la volta al marcador

Un bon llançament de falta i un mal posicionament de Ter Stegen han significat el 2-1 (51′), cop moral per l’equip català, que ha pogut empatar al 65′ però André Gomes l’ha estimbat al travesser. Ha estat l’única oportunitat del Barça a la segona meitat. Els anglesos n’han tingut moltes més: De Bruyne ha enviat una pilota fregant el pal, a punt ha estat de marcar Agüero de cap, De Bruyne no ha connectat una nova rematada per un centímetre, Otamendi ha estat a punt de conseguir una altra rematada…

Només ha pogut treure aigua el Barça, que ha vist com al minut 74, Gundogan tornava a perforar la porteria de Ter Stegen després d’unes mans clares d’Agüero a l’hora d’assistir. L’argentí volia rematar amb el braç però la pilota li ha impactat a l’avantbraç, deixant-la morta al punt de penal per la rematada a plaer del futbolista alemany.

Ha estat el cop definitiu pel Barça, que mai s’ha refet del primer gol dels citizens. El Barça s’ha esborrat després de fer els millors 20 minuts de la temporada. Luis Enrique haurà de trobar explicacions ràpid de cara al partit contra el Sevilla. El Barça no ha aconseguit tancar la classificació, però més important és esbrinar per què l’equip ha desaparegut a un gran partit com el d’avui.