Món Esport
El Barça defensa que no hi va haver alineació indeguda amb Chumi
Chumi, durant un partit del filial del Barça | @movijuan

Als despatxos del Camp Nou hi ha tranquil·litat amb el cas Chumi: segons l’entitat blaugrana, no hi va haver alineació indeguda amb el central del filial, que va complir la sanció el passat diumenge contra l’Alcoià, en un partit de la Segona Divisió B. El conjunt blaugrana argumenta que Ernesto Valverde sí que podia alinear-lo de cara al partit de l’anada dels vuitens de final de la Copa del Rei al Ciutat de València ja que, segons la circular número 28 de la RFEF, publicada el passat 28 de novembre del 2018, les sancions lleus -en el cas de Chumi, estava sancionat per acumulació de cinc grogues amb el Barça B-, el càstig només afectarà a la competició on ha rebut la sanció. És a dir, la Segona B. El Barça farà públic aquesta tarda un comunicat on explicarà la seva argumentació al voltant d’aquest cas. 

 

Les sancions de caràcter lleu es compliran en les competicions en les quals l’infractor es troba fent ús d’una determinada llicència i, les de caràcter greu o molt greu, en qualsevol competició, això amb independència de la llicència que estigués utilitzant en el moment de la comissió de la infracció”, assenyala la circular, que va introduir aquest apartat a l’article 56 del codi disciplinari de la RFEF. Chumi va veure la cinquena groga contra el Castelló, en un partit de Lliga, el passat 6 de gener. El dia 10, el primer equip del Barça va visitar el Llevant, però al ser partit de Copa, defensa el club, la sanció no li afectava. Sí que ho va fer de cara al següent partit del filial, el passat dia 13, contra l’Alcoià. Chumi no va poder jugar aquell partit. D’aquesta forma, queda resolt que el Barça no va cometre alineació indeguda i podrà seguir participant en l’actual edició de la Copa del Rei. 

 

Tècnicament no ens hem de defensar de res, perquè encara ningú ens ha denunciat per res”, ha explicat el portaveu de l’entitat, Josep Vives, a ‘Catalunya Ràdio’. “No tenim cap document, sí molts rumors i comentaris que ens impliquen a nosaltres, però Chumi té una llicència que pot jugar les dues competicions. El partit de suspensió, d’acord amb la norma i la interpretació que fem nosaltres, havia de complir la suspensió a la Lliga, i no a la Copa. Ja la va complir, d’acord amb la darrera circular de la RFEF”, ha ampliat Vives. “El que ens diu la RFEF és que encara no tenen cap cas sobre la taula. La RFEF per tant ens ha dit que no tenen cap declaració. Tot plegat és molt estrany. És curiós que s’hagi posat sobre la taula una setmana després, ens ha sorprès molt”. El portaveu ha afegit que, en cas que es produís la denúncia, el Llevant estaria fora de termini. D’altra banda, ha insistit que el Barça està “tranquil” perquè ha fet les coses bé, amb “honestedat” i fent les coses “bé”. Segons diversos mitjans valencians, el Llevant presentarà la denúncia aquest divendres. “Creiem que els nostres arguments són prou sòlids, estarem expectants a què passa”, ha sentenciat. Si es presenta la denúncia, el Barça presentarà un recurs. Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa