Món Esport
El Barça defensa el liderat davant el seu darrer botxí a la Lliga (20:45h)
  • CA

Fa exactament una volta que el Barça no perd un partit de Lliga. La darrera derrota, com ahir es va encarregar de recordar Luis Enrique, es va produir ara fa 19 partits oficials del campionat estatal. El Celta de Vigo, rival aquest dissabte al vespre dels blaugrana, va ser l’últim en treure els tres punts a la Lliga davant un Barça irregular en el joc, però prou fiable en els resultats que defensarà, per primera vegada després d’haver-lo recuperat, un lideratge que vol seguir confirmant (20:45h). 

El Celta no és un rival gens simple. De fet, i també ho va recordar el tècnic blaugrana, és l’únic equip de la competició que ha vençut el Barça practicant un futbol atractiu i ofensiu, pressionant les primeres línies de sortida de pilota i volent dominar aspectes atacants, “a diferència d’altres, que només posen traves”, va dir Luis Enrique. Precisament, aquest partit és el primer després de l’important i definitiu anunci de l’entrenador. L’asturià deixarà la banqueta del Barça el 30 de juny, hagi aconseguit més títols o no, i aquesta serà la primera presa de contacte entre el tècnic i l’afició després de la decisió.

 

És el primer i últim test seriós a l’estadi abans de la visita del PSG, el proper dimecres, tot i que el mateix Luis Enrique va avisar que l’enfrontament davant el Celta de Vigo no tindrà res a veure amb el de la Lliga de Campions. Tot i que els gallecs realitzin pressió alta, ‘Lucho’ creu que “el tipus de defensa que fa el Celta és totalment diferent. Repeteix uns contra uns claríssims i el PSG pressiona de manera col·lectiva”. Segons el tècnic, el partit d’aquest dissabte “no té paral·lelismes” amb el del proper dimecres a la Champions.

Però sí que tindrà el seu efecte depenent del resultat, l’actuació col·lectiva i les sensacions. El partit davant l’Sporting va deixar un regust agredolç -tot i la golejada-, després d’una primera part sense idees i amb greus errors defensius i un segon temps amb molta més clarividència. Aquest dissabte, el Barça ha de recuperar la creativitat i la intensitat que necessitarà dimecres si vol optar a la remuntada, tot i que no pot centrar-se únicament en el partit de Champions. La victòria a la Lliga també és obligatòria per seguir amb les aspiracions ben vives.

 

L’aposta d’El Món:

 

En atac:

 

En defensa:

 



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa