El Barça de bàsquet també alliçona el Madrid a Europa (77-70)
Tomic, durant el Clàssic d'Eurolliga al Palau Blaugrana.
Tomic, durant el Clàssic d’Eurolliga al Palau Blaugrana. | EFE

No hi havia millor manera d’arrodonir l’emotiu acte d’homenatge de retirada de la samarreta de Juan Carlos Navarro al Palau Blaugrana que amb un triomf en el Clàssic d’Eurolliga. Dit i fet, el Barça ha tornat a alliçonar el Madrid (77-70), ara a Europa. Si el passat 17 de febrer l’equip d’Svetislav Pesic va imposar-se al WiZink Center en motiu de la final de la Copa del Rei, aquest cop ha tornat a confirmar sensacions imposant-se en un partit que permet l’equip blaugrana empatar amb l’Anadolu Efes turc com el quart classificat del Top16 amb 15 victòries i 9 derrotes.

Amb un Ante Tomic imperial (22 punts i 13 rebots), a més de dos inspirats Thomas Heurtel (17 punts) i Víctor Claver (15 punts), el conjunt blaugrana ha arrencat concentrat, però a remolc d’un Madrid que ha començat manant (16-17 en el final del primer quart). La reacció blaugrana ha arribat abans del descans, al segon quart (parcial de 26-20). El Madrid, que volia revenja per la forma com va perdre la polèmica final de la Copa, va veure’s anul·lat per un Barça intens que va trencar la mala ratxa als Clàssics europeus: no en guanyava cap des del març del 2016, ara fa tres anys. La millor manera possible de celebrar, amb una nit màgica, que l’11 de Juan Carlos Navarro ja llueix a la part alta del Palau Blaugrana.