El Barça critica l’aplicació del 155

Bartomeu també es posiciona en contra de les presons preventives i admet que el club va canviar el protocol de la llotja mesos abans de l'assistència del president Quim Torra

El Barça ha reiterat, de boca del seu president, la necessitat que Catalunya tingui un Govern i que l’Estat espanyol deixi de fer pressió sobre les institucions catalanes en base a l’aplicació de l’article 155 de la Constitució. Josep Maria Bartomeu, que ja va criticar públicament la situació dels presos polítics davant el Senat del club, s’ha mostrat contrari a aquesta mesura per primera vegada des de la seva imposició, en una entrevista a Catalunya Ràdio: “No estem d’acord amb el 155, volem que hi hagi Govern i ens alegrem que hi hagi president.”

De fet, el president del Barça ha insistit en la defensa del dret a decidir i de la llibertat d’expressió, sobretot en el moment en el qual els socis de l’entitat es veuen privats de lluir o exhibir colors concrets en estadis de futbol. “És un club que defensa la llibertat d’expressió i el dret a decidir. Defensem que el soci del Barça s’expressi com cregui conveinent dins i fora el camp”, ha manifestat públicament. 

 

Ara bé, Barotmeu ha recalcat la independència del club envers les ideologies polítiques: “Prenem decisions pensant què és el millor pel club. Em van votar per gestionar el Barça i la directiva és un lloc on debatem i busquem solucions. No he rebut pressions. A vegades parlem amb entitats socials i polítiques, però intento que el Barça no prengui part per ningú, defensant els nostres valors. Estem amb la majoria de catalans.”

 

 

Aquest cap de setmana, el nou president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, va assistir per primera vegada a la llotja del Camp Nou per gaudir del comiat d’Andrés Iniesta. La seva presència va suscitar un debat que avui, el màxim mandatari del Barça, ha volgut tancar. Torra no es va asseure a la cadira presidencial, com ho havien fet anteriorment Puigdemont, Mas, Montilla, Maragall, Pujol i Tarradellas, sinó que va ocupar la localitat contígua a la de Bartomeu. “Fa mesos vam canviar el protocol de la llotja i el president del Barça presideix els partits del Barça”, ha explicat. “Estic molt content que Quim Torra vingui a la llotja i tingui un lloc d’honor al meu costat, com de vegades també fa el president del Parlament”, ha dit, però ha deixat clar qui s’ha d’asseure al seient presidencial: “Sóc el president del Barça, votat per socis i he de representar el club.”

 

La presó preventiva de Sandro Rosell

 

Com ja feu en entrevistes anteriors, Bartomeu ha volgut reiterar la situació injusta que està vivint l’expresident del club i amic personal, Sandro Rosell, empresonat a Soto del Real acusat de blanqueig de capitals i pertinença a una organització criminal. “No l’he anat a veure. Ens ha ajudat molt a créixer i és injustificat això que està succeïnt. No té cap sentit des del punt de vista humanitari i tinc la convicció que és innocent. La preventiva no té cap sentit, tampoc pels polítics. És una barbaritat que succeeixi això al segle XXI”, ha etzibat.

 

Pel què fa les pancartes exhibides al Camp Nou en suport a l’expresident, Bartomeu ha negat que el club en tingui res a veure. “El soci del Barça pot venir al Camp Nou i posar les pancartes que cregui convenients. L’altre dia n’hi havia un parell. Aclarim que el soci és lliure d’exhibir el què vulgui, el Barça sempre ha lluitat per això, també contra la prohibició de les estelades.”

Nou comentari