Món Esport
El Barça comença a carburar (5-0)
  • CA

 

Dos gols de Luis Suárez, un de Messi i un altre d’Arda han coronat un gran partit del Barça. Aleix Vidal, que s’ha reivindicat amb un molt bon partit, ha tancat la golejada (5-0). Avui, malgrat les paraules de Pere Gratacòs, Messi no ha notat la baixa de Neymar, d’Iniesta ni de Piqué i ha tornat a exhibir-se sobre la gespa del Camp Nou. 

 

Luis Enrique ha prioritzat l’eliminatòria de Copa contra la Reial Societat, deixant fora de la convocatòria Sergi Roberto i Gerard Piqué i a la banqueta Iniesta, Rakitic i Neymar. El croat s’ha vist apartat de l’onze als darrers partits. 

 

Tot i això, el Barça ha golejat. La llauna l’ha obert Luis Suárez. L’uruguaià ha aprofitat una passada de la mort d’André Gomes per fer el seu gol 101 amb el Barça. El charrua ha encanonat Javi Varas, que no ha pogut fer res per evitar l’inici de la marxa triomfal blaugrana.  

 

Rafiniha ha perdonat el segon al minut 20, després d’una pilota recuperada per Messi, que ha fet una paret amb Suárez per encarar a tota la defensa canària. L’argentí ha habilitat Rafinha, però el brasiler, amb tota la porteria per ell sol ha creuat la pilota en excés. 

 

André Gomes ha estat a punt d’inaugurar el seu marcador com a blaugrana al 24′, rematant la pilota al segon pal, però Javi Varas ha aparegut miraculosament per enviar la pilota a corner. La cara B del Barça ha superat amb facilitat Las Palmas de Quique Setién, que ha plantejat un partit valent, de tu a tu, sense contenció i deixant espais. 

 

El Barça ha tornat a fer una pressió excel·lent de la mà d’un insistent Suárez, que amb Messi ha format una primera línia defensiva dura pel conjunt groguet. També han col·laborat a aquesta pressió Arda, Rafinha i sobretot Busquets, que sembla que a poc a poc recupera el seu estat de forma habitual. 

 

Poc rival pel Barça del trident, que avui ha deixat de ser la MSN per convertir-se en l’oncle SAM (Suárez, Arda i Messi), a la pràctica un 4-4-2 amb els sud-americans com a tinents coronels de l’equip. Bon paper d’André Gomes, que ha tingut recorregut i profunditat, òptim punt de suport per Messi. 

 

També ha circulat per aquella banda Aleix Vidal, gran sorpresa de l’alineació de Luis Enrique. Voluntariós, el jugador de Puigpelat s’ha incorporat amb qualitat a l’atac però ha patit les envestides de Las Palmas per aquell cantó. S’ha anat sentint cómode amb el pas dels minuts i ha posat punt i final al partit fent el cinquè i definitiu. 

 

Messi no ha pogut superar un esplèndid Javi Varas a la primera meitat però ho ha fet a la segona, aprofitant un error del porter de Las Palmas, segurament l´únic que ha comès en tot el partit. El crack culer ha posat el 2-0 rematant a porteria buida i tot seguit ha sentenciat Luis Suárez, amb una jugada calcada a la del primer gol. 
 

L’uruguaià ha rebut a l’interior de l’àrea una passada de Rafinha i ha superat Varas enganxant el cuir al pal llarg. Les més de 81.000 persones que han visitat el Camp Nou han gaudit d’un gran matx del Barça, rubricat amb el gol d’Arda, l’altre peça del trident. 
 

La davantera blaugrana no ha enyorat Neymar i ha tornat a repartir els gols entre els seus integrants, deixant clar que el partit contra l’Athletic va ser un punt d’inflexió i que el Barça lluitarà per la Lliga des d’ara fins al final.  



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa